Nosalty Logó

Paradicsomos spagetti bazsalikommal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Olasz Gasztronómiai Világhét
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 1097 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 4383 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Paradicsomszósz

Tészta

Összesen 49 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    46 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5799.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    568 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    776 mg
  • Nátrium
    4115 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.4 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    1533 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1279 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    216 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    218 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    457 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    3341 micro
  • β-karotin
    12004 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    53357 micro
  • Lut-zea
    2856 micro
Összesen 1097 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    146.5 g

Zsír

  • Összesen
    184.2 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23199 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    2272 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    1043 mg
  • Foszfor
    3104 mg
  • Nátrium
    16461 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.6 g
  • Cukor
    207 mg
  • Élelmi rost
    102 mg

VÍZ

  • Összesen
    6132.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5114 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    863 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    873 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1829 micro
  • Kolin:
    597 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    13364 micro
  • β-karotin
    48016 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    213427 micro
  • Lut-zea
    11425 micro
Összesen 4383 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 87% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    267.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    190 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    154 micro
  • β-karotin
    553 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2459 micro
  • Lut-zea
    132 micro
Összesen 49 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Elkészítés

Paradicsomszósz

  1. Pucoljuk meg és vágjuk kockára a hagymát, zellert és sárgarépát
  2. Mossuk meg a paradicsomot és vágjuk fel darabokra.
  3. Tegyünk fel egy serpenyőt az olívaolajjal és a vajjal. A forró olajon megfonnyasztjuk a zöldségeket, babérlevelet és a fokhagymát.
  4. Adjuk hozzá a feldarabolt, fürtös paradicsomot, és lassú tűzön 10 percig főzzük. Majd adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, sűrített paradicsomot és a zöldség alaplevet, majd hagyjuk lassú tűzön főni.
  5. A szószt egy zöldségszűrőn keresztül átpasszírozzuk és egy fazékba tesszük. Adjuk hozzá a konfitált paradicsomot és lassú tűzön addig főzzük, amíg el nem érjük a kívánt sűrűséget, és közben folyamatosan ízesítjük sóval, borssal.

Tészta

  1. Forraljuk fel a szószt, mártsuk bele a nyers spagettit és hagyjuk puhulni lassan.
  2. Amikor a tészta elkezd puhulni, keverjük össze óvatosan és főzzük úgy mintha rizottó lenne. Ha szükséges, meleg sós vizet öntsünk hozzá.
  3. Vegyük le a tűzről, és ha még úgy érezzük, akkor sózzuk, adjunk hozzá olívaolajat, bazsalikomlevelet és reszelt parmezán sajtot.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 974
  • Feltöltés dátuma: 2020. november 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Olasz Gasztronómiai Világhét 5 recept

Tisztelgés a nápolyi hagyományok előtt. Olasz Gasztrohét keretében Rosario Simeoli a Trattoria Pomo D’oro étterem séfje készítette ezt az ételt.

Hozzászólások

Hozzávalók

Paradicsomszósz

Tészta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!