r
Nosalty Logó

Spárgás-baconös tészta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hering András
Spárgás-baconös tészta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
250 °C
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 184 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1213.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    440 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    377 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    634 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1884 micro
Összesen 842 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.4 g

Zsír

  • Összesen
    112.4 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4852.6 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    375 mg
  • Kálcium
    709 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    419 mg
  • Foszfor
    1759 mg
  • Nátrium
    1538 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    455 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    701.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    199 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1509 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    302 micro
  • α-karotin
    74 micro
  • β-karotin
    2536 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7534 micro
Összesen 3364 kcal
  • 9% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    265.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 184 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 250 fokra, helyezzük a rácsot a sütő közepére.
  2. A baconszeleteket egy olívaolajjal kikent tepsire helyezzük. Süssük addig, amíg a szélei kezdenek ropogósak lenni, körülbelül 6 percig. Közben egy nagy fazék vizet felforralunk.
  3. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és egy fogó segítségével fordítsuk meg a baconszeleteket, és helyezzük őket egymás mellé, hogy a tepsi nagyobb része felszabaduljon. Tegyük az ujjnyi nagyságú spárgadarabokat a tepsi üres harmadára. Dobjuk őket a kiolvasztott szalonnazsírba, ízesítsük sóval, és rendezzük el őket. Süssük addig, amíg a szalonna nagyon ropogós, a spárga pedig sötétzöld (enyhén ráncos) nem lesz, nagyjából 7-8 perc alatt.
  4. Vegyük ki a tepsit a sütőből, és tegyük át a bacont egy papírtörlővel bélelt tányérra, hogy lecsepegjen. A spárgát a tepsiben hagyjuk. Amíg a spárga tovább sül, főzzük ki a tésztát.
  5. Adjuk hozzá a tésztát a vízhez, mérsékeljük a hőt közepesen magasra, és főzzük puhára 11-13 perc alatt. A tésztát leszűrjük, és az üres edényt közepes lángon visszatesszük a hőforrásunkra.
  6. A vajat felolvasztjuk az edényben, majd hozzáadjuk a tárkonyt. Keverjük hozzá a lisztet, és hagyjuk pirulni folyamatos kevergetés közben, amíg kissé sötétebb színű és diós illatú nem lesz, 2-3 percig. Lassan keverjük hozzá a tejet és a tejszínt. Emeljük fel a hőt közepesre, és forraljuk fel a keveréket, miközben sűrűsödik, 2-4 percig kevergetve. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Adjuk hozzá a borsót, (keverjük bele, hogy ha mirelit borsóval dolgozunk, hogy felolvadjon, vagy ha friss, főzzük meg a szószban). Amikor a borsó megpuhult, vegyük le az edényt a tűzről.
  7. Adjuk hozzá a tésztát és a spárgát a meleg szószhoz. A szalonnát morzsoljuk apró darabokra az edénybe, és keverjük össze, hogy mindent bevonjon a szósszal. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint még sózzuk, borsozzuk.
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 150
  • Össznézettség: 3656
  • Feltöltés dátuma: 2024. április 07.

Ajánló

A maradék légmentesen záródó edényben hűtőszekrényben legfeljebb 4 napig tárolható.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spárgás-baconös tészta
Hering András 167 recept

A spárga, a tejszín és a tészta kombinációja gyakori a tavaszi menüsoron Olaszországban. Ezt a változatot a tárkony írja felül, ami olyan parfümszerű illatot áraszt, amely az étel minden eleméből a legjobb ízeket hozza ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek