Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ram-don, az Élősködők luxus gyorskajája

Ram-don, az Élősködők luxus gyorskajája
Ram-don, az Élősködők luxus gyorskajája
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az Élősködők című Oscar-nyertes dél-koreai játékfilm a társadalmi ellentétekről mesél roppant fordulatosan és szellemesen. A film egyik emlékezetes jelenetében a gazdag Park asszony hazatelefonál a házvezetőnőnek, hogy dobjon össze a gyereknek instant tésztát vacsorára. A tetejére pedig tegyen egy kis hanwu marhahúst, ha már épp van a hűtőben.

A hanwu marha az európai szarvasmarha Dél-Koreában tenyésztett luxusváltozata, melynek gyönyörű márványos húsa és igencsak borsos ára van. A filmben ezzel az exkluzív alapanyaggal dobják fel a párszáz forintos, percek alatt elkészíthető instant tésztát. Az ellentétek, ugye. Elvégre az elit körökben a maradékmentő mindentbele-tésztaétel is másmilyen!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A marhabélszínt kockákra vágjuk és egy közepes méretű tálba tesszük. Hozzáadjuk a karikázott újhagymát, 1 evőkanál szezámolajat, a szójaszószt, a halszószt, a rizsecetet, a nádcukrot és a limelét. Az egészet összeforgatjuk, majd egy órára hűtőbe tesszük pácolni.
  2. Egy serpenyőben 2 kanál szezámolajat hevítünk, majd rádobjuk a csíkozott shiitake gombát. Amikor már picit lepirult, jöhet bele a pácolt hús. Körbepirítjuk a húskockákat, időnként forgatva rajtuk egyet-egyet. Sózzuk-borsozzuk.
  3. Közben egy nagy lábasban vizet forralunk. Beledobjuk az instant ramentésztát, majd 1-2 perccel később a félkész udon tésztát is. További 3-4 perc alatt készre főzzük, majd a megfőtt tésztát leszűrjük és alaposan lecsepegtetjük.
  4. A kész tésztát a pirított bélszínhez adjuk. Az egészet megtoldjuk egy jó kanál kocshudzsanggal (koreai chilipaszta) és osztrigaszósszal. Rászórjuk az instant ramenhez adott fűszertasak tartalmát (nátriumglutamát-túladagolás, te drága!), és az egészet ALAPOSAN összeforgatjuk, ügyelve rá, hogy a hús és a gomba is elkeveredjen.
  5. Aprított korianderrel és szezámmaggal megszórva, azon melegében tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 5 527
elküldve: 2
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

roskapetra

Mióta szakács: 2015.09.20.
101 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

marhahúsos tészta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1027
marhabélszín 25 dkg
újhagyma 1 közepes db
szójaszósz 1 ek
szezámolaj 3 ek
rizsecet 1 ek
halszósz 1 ek
limelé 1 ek
nádcukor 1 ek
shiitake gomba 5 db
bors 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
ázsiai tészta 12.5 dkg
udon tészta 20 dkg
chilipaszta 1 ek
osztrigaszósz 1 ek
ételízesítő 1.5 ek
koriander 0 ízlés szerint
szezámmag 1 teáskanál