r
Nosalty Logó

Spaghetti húsgombóccal percek alatt

Kornél
Spaghetti húsgombóccal percek alatt
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

753
Kalória
44.1g
Fehérje
97.1g
Szénhidrát
19.7g
Zsír
194.4g
Víz
76.3g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3011 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 210 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.1 g

Zsír

  • Összesen
    19.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    923.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    120 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    519 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    194.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    135 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    254 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2608 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 753 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176.6 g

Zsír

  • Összesen
    78.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    305 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3692.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    481 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    2074 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    777.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    22 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1247 micro
  • Kolin:
    541 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    1015 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10431 micro
  • Lut-zea
    414 micro
Összesen 3011 kcal
  • 12% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    54.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    728 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 210 kcal

Elkészítés

  1. A darált húst keverjük össze a fűszerekkel, adjunk hozzá sót, borsot, valamint a római köményt. Ízlés szerint egy kevés őrölt vagy darált peperoncinoval is ízesíthetjük, aki szereti a csípőset. Ha paprika nélküli nyers kolbászt vásároltunk, abban az esetben a bélből nyomjuk ki a tölteléket, és formázzuk gombócokká. Közben tegyük fel a tészta főzővizét is. (A tészta főzővizet forrás után ne felejtsük el megsózni.)
  2. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat, majd a darált húsból gyorsan formázzunk kis gombócokat, és süssük meg benne. (Ahhoz, hogy jól átsüljenek belül is, kb. 8-10 percre lesz szükség, pont annyi, ameddig a tészta is megfő.)
  3. Egy másik serpenyőben hevítsünk szintén olívaolajat, majd szeletekre vágott fokhagymát és a bazsalikom leveleket adjuk hozzá. Éppen csak "meghúzzuk" a láng felett, nem kell a fokhagymát pirítani. A paradicsom levét öntsük hozzá, a hámozott paradicsomokat pedig kézzel nyomjuk bele, rusztikusan. Sózzuk, borsozzuk, néhány percig rotyogtassuk, nem kell neki több.
  4. Az "al dente-re", vagyis roppanósra főzött spaghettit a főzővízből egyből szedjük a húsgombócokra (még láng fölött!), és jól forgassuk össze, hogy a tészta beszívja a kisült húsnedveket.
  5. Tálaláskor a spaghettit szedjük fészekszerűen tányérra, adjunk hozzá a paradicsomszószból, a tetejére pedig tegyük rá a húsgombócokat. Fogyasszuk azonnal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

Jamie Olivertől láttam ezt a receptet, és nem okozott csalódást. Egyszerű, gyors, és kimondottan ízletes. Kezdő szakácsok is bátran kipróbálhatják.

További receptek

Spenótos mac & cheese

Ez a vibrálóan élénkzöld mac and cheese egy örök kedvenc, egy klasszikus komfortfogás, amelyet pikk-pakk össze lehet állítani, ha ránk tör az éhség. Több főt is jóllakathatunk vele! ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek