r
Nosalty Logó

Tejszínes csirkemell aszalt paradicsommal és gyömbérrel

maslina
Tejszínes csirkemell aszalt paradicsommal és gyömbérrel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

595
Kalória
45.6g
Fehérje
57.6g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
182.8g
Víz
125.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
15.7g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 595 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.6 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1413.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    596 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    8262 micro
  • Lut-zea
    710 micro
Összesen 595 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    182.6 g

Zsír

  • Összesen
    80.8 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    502 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5652.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1071 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1419 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    230.2 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    731.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    439 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    90 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    602 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1168 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    33049 micro
  • Lut-zea
    2840 micro
Összesen 2381 kcal
  • 15% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2631 micro
  • Lut-zea
    226 micro
Összesen 191 kcal

Elkészítés

  1. A felmelegített olajon megpirítjuk a baconkockákat, majd rádobjuk a felaprított hagymát. Ha már üveges, hozzáadjuk a felkockázott csirkemellfilét, és kevergetve fehéredésig főzzük.
  2. Ha már kifehéredtek a kockák, elforraljuk a vizet, amit a husi esetleg engedett. Ha már csak pici víz maradt, közepes lángra tesszük, meglocsoljuk mézzel, és kissé lepirítjuk.
  3. Ha már szép bevonatot kapott a husi, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, a csíkokra szeletelt szárított paradicsomot, belenyomjuk a fokhagymagerezdeket, és felöntjük tejszínnel. Az egészet felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk, és egy kevés chilit is adhatunk hozzá.
  4. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, és hozzáadjuk a szószhoz.
  5. Reszelt parmezánnal és friss rukkolával tálaljuk. Jó étvágyat! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Olaszországban kóstoltam egy hasonló fogást, ami nagyon ízlett, azt igyekeztem rekonstruálni. Jó étvágyat hozzá! ;)

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...