Udon tészta

Japán, leggyakrabban levesekben használatos, búzalisztből készült tészta. Egyben a legszélesebb (4-6 mm) tészta Japánban. Frissen és szárított formában árulják.
Bármikor.
A szárítottat szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban, a frisset pedig a felhasználásig hűtőben.
fehérjetartalom
11.35 g
zsírtartalom
0.54 g
szénhidráttartalom
74.1 g
víztartalom
9.21 g
Nátrium
1840 mg
Foszfor
80 mg
Magnézium
28 mg
Kalcium
23 mg
B6 vitamin
0.05 g
Niacin - B3 vitamin
0.875 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.491 mg
Tiamin - B1 vitamin
0.101 mg
fehérje
11.35 g
Zsír
telített zsírsav
0.115 g
egyszeresen telített zsírsav
0.095 g
többszörösen telített zsírsav
0.33 g
ásványi anyagok
Kalcium
23 mg
Vas
1.32 mg
Magnézium
28 mg
Foszfor
80 mg
Nátrium
1840 mg
Cink
0.45 mg
Réz
0.144 mg
Mangán
0.479 mg
Szelén
8.3 µg
szénhidrát
rost
4.3 g
víz
9.21 g
vitaminok
Tiamin - B1 vitamin
0.101 mg
Riboflavin - B2 vitamin
0.026 mg
Niacin - B3 vitamin
0.875 mg
Pantoténsav - B5 vitamin
0.491 mg
Folát
14 µg
B6 vitamin
0.05 g
Az őszi nátha egyik legkellemetlenebb velejárója az orrszárazság. Néhány egyszerű trükkel szerencsére könnyen kezelhetjük ezt a bosszantó tünetet.
Kremmer MagdiMájusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.
Kormos LiliSokan gondolják, hogy az egészséges étkezés együtt jár a kompromisszumokkal, mivel azt hiszik, egy ilyen diétában kevesebb izgalmas íz kaphat helyet. A Penn State kutatói azonban most nekik üzennek: sokkal több íz létezik, mint a cukros és a sós!
Szabó AnnaFalusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.
Ha nem akarunk sokat bajlódni a mai desszerttel, az egyik most következő sütésmentes süti lesz a megmentőnk. Mert a hűtőben is ugyanúgy készülhetnek csodás édességek!
Itt az ideje, hogy te is elsajátítsd a tudást, aminek birtokában felismerheted, ha „mű" a paradicsom.