Udon tészta

Udon tészta

Leírás

Japán, leggyakrabban levesekben használatos, búzalisztből készült tészta. Egyben a legszélesebb (4-6 mm) tészta Japánban. Frissen és szárított formában árulják.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

A szárítottat szobahőmérsékleten, gyári csomagolásban, a frisset pedig a felhasználásig hűtőben.

100g Udon tészta

fehérjetartalom

11.35 g

zsírtartalom

0.54 g

szénhidráttartalom

74.1 g

víztartalom

9.21 g

Hány kalória

gramm

udon tészta?

Top ásványi anyagok

Nátrium

1840 mg

Foszfor

80 mg

Magnézium

28 mg

Kalcium

23 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.05 g

Niacin - B3 vitamin

0.875 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.491 mg

Tiamin - B1 vitamin

0.101 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

11.35 g

Zsír

telített zsírsav

0.115 g

egyszeresen telített zsírsav

0.095 g

többszörösen telített zsírsav

0.33 g

ásványi anyagok

Kalcium

23 mg

Vas

1.32 mg

Magnézium

28 mg

Foszfor

80 mg

Nátrium

1840 mg

Cink

0.45 mg

Réz

0.144 mg

Mangán

0.479 mg

Szelén

8.3 µg

szénhidrát

rost

4.3 g

víz

9.21 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.101 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.026 mg

Niacin - B3 vitamin

0.875 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.491 mg

Folát

14 µg

B6 vitamin

0.05 g

10 találat

Címlapról ajánljuk

„Igaz a mondás, hogy mire a kezüket a kilincsre teszik,...

Májusban nyílt egy hely Szentendrén, ahol új életre kel a paradicsomos káposzta, a tejbegrízt elégedett sóhajok kísérik, és ahol az is barátságot köt a zöldborsófőzelékkel, aki valaha súlyos menzai traumákat szenvedett el. Szászfai Brigitta és Póti Bence, bár nem a vendéglátás felől érkeztek, pontosan tudták, hogy olyan helyet szeretnének nyitni, ahol barátságos a hangulat, ahol nem kell feszengeni, van kraft-IPA csapon, és valami ütős meglepetés a tányéron. Ez lett a Teyföl, amit a nyitás óta egyre lelkesebben látogatnak a vendégek. Indulásról, elvárásokról, csapatszellemről beszélgettünk, a mumussá vált “újragondolt” jelzőt pedig az étterem séfje, Kulcsár Alex segített helyretenni.

Kormos Lili

További cikkek

7 kiváló hazai étterem eldugott településeken

Falusi fine dining, vidéki gourmet – ilyen és hasonló hívószavakkal vonzzák be vendégeiket az ország messzi kistelepülésein is olyan éttermek, amelyek kiemelkedően igényes és előremutató konyhát visznek. A műfaj koronázatlan királyai persze egyértelműen a Dudás-testvérek: ők anno az Anyukám Mondtával feltették Encset a gasztrotérképre, az első között megmutatva, hogy egy eldugott kis községben vagy kisvárosban is lehet éttermi sikersztorit csinálni.