Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zöldség variáció

Rakott zöldség variáció
Rakott zöldség variáció
75 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a rakott zöldség-étel számtalan variációban lehetséges. Bármivel helyettesíthető a kínai kel pl: padlizsánnal, krumplival, illetve olyan zöldségeket teszünk bele, amilyeneket találunk otthon, és szeretünk. Ízesíteni is kedvünk szerint, elrontani nem lehet. 

hozzávalók / 4 adag

A rakott zöldségehez

A szóráshoz

ajánlat

Önmagában is kiváló egytálétel, de ha húst is sütünk mellé, akkor köretnek is pompás, nem a megszokott párolt zöldség.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az előző este beáztatott sárgaborsót kevés sós vízben 10 percig főzzük.
  2. A kínai kelről leszedünk 12 levelet, és 5 percig sós vízben főzzük. Mindkettőt leszűrjük.
  3. A zöldségeket megpucoljuk, a hagymát, gyömbért, fokhagymát lereszeljük, a többit 1-2 cm-es darabokra vágjuk.
  4. Kevés olajon a hagymát megdinszteljük, rá a gomba, fokhagyma, a leszűrt sárgaborsó és a többi zöldség is. Sózzuk, fűszerezzük (1-1 tk kurkumával és szerecsendióval). A cukkinit a végén adjuk hozzá.
  5. 20 percen át pároljuk a zöldségeket, majd a végén a cukkinit is belekeverjük, ezzel még 5 percig pároljuk, míg a leve elfő.
  6. Ezután egy tepsit beolajozunk, a 4 levél kínai kellel kibéleljük, ráhalmozzuk a 1/2 rész zöldségkeveréket, megszórjuk reszelt füstölt sajttal, és meglocsoljuk a 3 dl tejföl és 1 tojás keverékének 1/3-ával, ezután betakarjuk megint 4 levél kínai kellel, rá a másik fele a zöldséges keveréknek, rá a reszelt sajt 1/3-a, majd egy kis tejfölös öntet, ezt lefedjük a maradék 4 levéllel, sajtozzuk, tejfölözzük, és megszórjuk egy kevéske szezámmaggal.
  7. Előmelegített sütőben pirulásig sütjük -kb 45 perc.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 050
elküldve: 3
receptkönyvben: 288
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

ekesandi

Mióta szakács: 2010.08.16.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgaborsós-gyömbéres rakott zöldség kínai kel-ágyon

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

davila
davila Wed, 2011-02-16 20:02

Hahó!
A kínai kelt le lehet fagyasztani? Mármint kiolvadva is használható lesz? Vki segítsen, legyen olyan kedves!

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2011-02-16 20:14

Kedves davila! Szerintem nem. Érdemes elkészíteni, és az elkészített ételt lefagyasztani. A kínaikel levél plöttyedt lesz, ha kiolvad, elveszti a ropogósságát. A legjobbakat: Mrs Smith

tucsike
tucsike Wed, 2010-09-22 09:40

Szia ekesandi! Elkészitettem a zöldséges rakottat és bizony nagyon finom lett. A fiam azt mondta, gyakran csináljak ilyen finomat.. Én még tettem bele egy kis brokkolit is, /volt egy kis darab/ de nem rontotta el. Fogok máskor is ilyet csinálni, köszi a receptet. Szép napot! Tucsike

664
kínai kel 1 közepes db
sárgarépa 4 kis db
cukkini 1 db
karfiol 1 kis db
gomba 12 közepes db
vöröshagyma 1 db
paradicsom 1 db
paprika 1 db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 2 db
felesborsó 20 dkg
gyömbér 2 cm
0 ízlés szerint
kurkuma 1 teáskanál
szerecsendió 1 teáskanál
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 3 dl
tojás 1 db
szezámmag 2 ek
füstölt sajt 15 dkg