r
Nosalty Logó

Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából

Sajtosroló
Rakott karfiol Sajtosroló konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

808
Kalória
44g
Fehérje
64.4g
Szénhidrát
40.8g
Zsír
462.3g
Víz
186.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    40.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    187 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    555 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    462.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    141 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    410 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    469 micro
Összesen 808 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    263.7 g

Zsír

  • Összesen
    244.9 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    1119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6479.8 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    296 mg
  • Kálcium
    1063 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    3329 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    386.4 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2773.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    343 mg
  • D vitamin:
    235 micro
  • K vitamin:
    846 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1385 micro
  • Kolin:
    1203 mg
  • Retinol - A vitamin:
    732 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2459 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2814 micro
Összesen 4850 kcal
  • 7% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 103 kcal

Elkészítés

  1. Először a húst készítjük el. Felaprítjuk a hagymákat, zsíron megfuttatjuk. A darált húst hozzáforgatjuk. Fehéredés után mehetnek a fűszerek: só, bors, majoránna, oregánó, porpaprika, csipet cukor. Ha kell, pici víz alá, míg készre párolódik. Figyeljünk rá, hogy ne szárítsuk ki, inkább szottyos legyen.
  2. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk. Jó sós vízben felrakjuk főni. Mikor már félfőtt, leöntjük a vizet és újat engedünk rá. Azt újra sózzuk, és készre főzzük. (Ez a gázosodás elkerülése végett.)
  3. A rizst pici olajon megfuttatjuk. Felöntjük kétszeres vízzel, teszünk bele ételízesítőt, én leveskockát is szoktam vegyesen. Persze, ha van alaplevünk, az a legjobb. Ha kell, sót is tegyünk pluszban hozzá. Készre főzzük.
  4. A tejföl felét kikeverjük a tejjel, tojással, sóval, borssal, fokhagymaporral, petrezselyemmel.
  5. Egy jénaiba rétegezzük: rizs, hús, karfiol, tejfölös tejes öntet, sima tejföl. Nekem kétszer adta ki. 15 perc a sütőben, és kész is. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon szeretem a rakott cuccokat. Tartalmasak, és hamar elkészülnek. Rakott karfiolt még most csináltam először, férjem kérte. És valami mocskos jól sikerült. Szaftos, ízes, jó sok tejföllel a tetején. (Mióta kismama vagyok, kiló számra kopik a tejföl...)

További receptek

Egyszerű tojásfasírt

Nem feltétlenül kell hús a szaftos fasírthoz: erre kiváló példa az alábbi recept, amelyben tojás, zsemle és egy nagy csokor zöldfűszer alakul aranybarna és ízes pogácsákká. ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek