r
Nosalty Logó

Rakott karfiol MosolygÓ konyhájából

MosolygÓ
Rakott karfiol MosolygÓ konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

929
Kalória
48.1g
Fehérje
15.1g
Szénhidrát
76.3g
Zsír
343.5g
Víz
453g
Koleszterin
2.8g
Élelmi rost
8.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 929 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 132 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.1 g

Zsír

  • Összesen
    76.3 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3082.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    1184 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    811 mg
  • Nátrium
    958 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    343.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    736 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    728 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    251 micro
Összesen 929 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.2 g

Zsír

  • Összesen
    152.6 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6165.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2369 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    1623 mg
  • Nátrium
    1916 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    687.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    138 mg
  • D vitamin:
    142 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    277 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1457 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1858 kcal
  • 10% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    437.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    48.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 132 kcal

Elkészítés

  1. Megtisztítjuk, és sós vízben előfőzzük a karfiolt, leszűrjük (a leve néhány rózsával félretéve néhány nap múlva levesként kerül majd az asztalra), és üvegtálba tesszük.
  2. Rákockázzuk a sajt kétharmadát (húsimádók tehetnek bele sonkát, kockára vágott főtt-füstölt tarját, stb.).
  3. Összekeverjük a tejfölt a tojással, ráöntjük, és a maradék sajtot ráreszeljük.
  4. A sütőben már csak össze kell álljon, meg kell egy kicsit barnuljon, mondjuk 30 perc.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Kedvenc zöldségesem azt mondta, hogy csak hétfőn lesz tök (rakott tököt szerettem volna csinálni), így körülnéztem, mi van még. Gyönyörű volt a karfiol, ő ugrott a kosaramba. Nem volt kedvem a besamel mártással "szórakozni", így újítottam. Ez most éppen ebédként lett feltálalva, mert volt tegnapról húsleves és édesség, de lehet vacsorának vagy köretnek is.

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek