Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Magyaros rakott karfiol

Magyaros rakott karfiol
Magyaros rakott karfiol
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, gyors rakott karfiol, kevés hozzávalóból.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti receptben juhtúrót kell használni, biztos ízesebb is lesz tőle, nekem nem volt itthon, sima túrót használtam. Így is finom krémes lett tőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. (Kb. 15 perc, maradjon roppanós.)
  2. Leszűrjük, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rendezzük.
  3. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a szalonnakockákat. A felét kiszedjük az edényből.
  4. Az edényben maradt szalonnakockákra rászórjuk a lisztet, és felöntjük hideg tejjel. Sűrűre főzzük.
  5. Fűszerezzük, és a mártást ráöntjük a karfiolra. Rámorzsoljuk a túrót, és megszórjuk a félretett szalonnakockákkal.
  6. Tetejére sajtot reszelünk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. (Amíg a sajt szépen rásül.)
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 33 856
elküldve: 1
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Laura36

Mióta szakács: 2011.01.14.
77 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rakott karfiol túróval, gazdagon rakott karfiol, túrós-szalonnás rakott karfiol

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

478
karfiol 1 nagy fej
tehéntúró 10 dkg
vaj 5 dkg
trappista sajt 10 dkg
finomliszt 2 púpozott ek
tej 3 dl
császárszalonna 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint