r
Nosalty Logó

Magyaros rakott karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Laura36
Magyaros rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1879 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1229.8 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    51 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    494 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    157.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    166 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 469 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    139.2 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4919 g
  • Cink
    266 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    1202 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1062 mg
  • Nátrium
    1975 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    630.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    674 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    297 micro
  • Kolin:
    308 mg
  • Retinol - A vitamin:
    665 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 1879 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a rózsáira szedett karfiolt. (Kb. 15 perc, maradjon roppanós.)
  2. Leszűrjük, és kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba rendezzük.
  3. Egy edényben a vajat felolvasztjuk és megpirítjuk rajta a szalonnakockákat. A felét kiszedjük az edényből.
  4. Az edényben maradt szalonnakockákra rászórjuk a lisztet, és felöntjük hideg tejjel. Sűrűre főzzük.
  5. Fűszerezzük, és a mártást ráöntjük a karfiolra. Rámorzsoljuk a túrót, és megszórjuk a félretett szalonnakockákkal.
  6. Tetejére sajtot reszelünk, 180 fokon kb. 20 percig sütjük. (Amíg a sajt szépen rásül.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 42533
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 11.

Ajánló

Az eredeti receptben juhtúrót kell használni, biztos ízesebb is lesz tőle, nekem nem volt itthon, sima túrót használtam. Így is finom krémes lett tőle.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Magyaros rakott karfiol
Laura36 77 recept

Finom, gyors rakott karfiol, kevés hozzávalóból.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek