r
Nosalty Logó

Túróval rakott gerslis karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Túróval rakott gerslis karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 938 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 82 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    725 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    154 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    322 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    199.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    217 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 469 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.6 g

Zsír

  • Összesen
    28.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1450 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    139 mg
  • Foszfor
    643 mg
  • Nátrium
    275 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    105.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    399.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    649 micro
Összesen 938 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 82 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gerslit beáztatjuk egy órára 3 dl vízbe. Ebben a vízben kevés sóval puhára főzzük.
  2. A karfiolt kicsi rózsákra szedjük, és sós vízben szintén puhára főzzük.
  3. A túrót elkeverjük a joghurttal, a tojásokkal, sóval, és fűszerezzük.
  4. Egy tepsit vékonyan kikenünk olajjal, de ez el is maradhat.
  5. Elterítjük benne a leszűrt karfiolt, villával kicsit megnyomkodjuk, összetörjük.
  6. A karfiolra egyenletesen szétterítjük a gerslit, erre pedig a túrós masszát.
  7. Megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4118
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 11.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Piacon jártam, kaptam igazi házi túrót és csodaszép karfiolt. Mindenképp laktató, de húsmentes ételt szerettem volna kihozni belőle. Ez a mennyiség biztonsággal két főre elegendő, de kisebb étkűeknek akár három adagra is elég.

Hozzászólások (1)

deviera

Kedves Nyúl! Már megint jó ötletet adtál, ez a kaja is nagyon finom lett! Köszi a receptet!:))))

Törölt felhasználó

Kedves Deviera, nagyon örülök :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.