Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal

Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal
Rakott karfiol füstölt sajttal és spenóttal
75 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már sokszor elkészítettem, egyszerű és nagyon finom.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mindenkinek, aki szereti a karfiolt és a rakott ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sós vízben főzzük puhára a karfiolt.
  2. Keverjük össze a tojást az olajjal, tejföllel, sóval és a borssal.
  3. Tegyünk a jénai aljára 3 marék spenótot, öntsünk rá 1 dl-t a tojásos keverékből.
  4. Tegyük rá a karfiolt, kicsit le lehet nyomkodni, így egyenletes felületet kapunk.
  5. Ismét leöntjük 1 dl-el a tojásos keverékből.
  6. Tegyük rá a füstölt sajt felét, és megint öntsük le (1 dl).
  7. Fedjük be a három marék spenóttal, és öntsük a maradék (kb 2 dl) keveréket a tetejére.
  8. Közepes lángon kb 25 percig sütjük.
  9. Ekkor rátesszük a tetejére a 7 dkg sajtot, és kb 15-18 percig tovább sütjük.
  10. Hidegen-melegen salátával tálaljuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30×20×5 cm
  • elkészítettem: 39 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 232
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogyókúra: AB0 diéta – B vércsoport, AB0 diéta – AB vércsoport
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tejfölös rakott karfiol, tejfölös rakott karfiol füstölt sajttal, füstölt sajtos rakott karfiol

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evamaria47
evamaria47 Thu, 2013-07-11 11:28

Tetszik a recepted,holnap kipróbálom.Én egy kis szerecsendiót is teszek bele,az mindkét zöldséggel nagyon harmonizál és pikánsabbá teszi.
További jó sütés-főzést kívánok!

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2013-07-11 11:37

Kedves Evamaria47!
Köszönöm kedves hozzászólásodat! Néhány napja tervezem, hogy kijavítom a receptet és az ajánlásba be teszem a szerecsendiót. Nagyon örülök köszike, hogy megemlítetted bizony igazad van nagyon fincsi lesz a szerecsendióval.
Neked is és további szép napsütéses napot kívánok.
K/R

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-07-09 23:46

Nagyon ötletes, ki fogom próbálni! Mentettem, köszönöm, Torma :)

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2013-07-10 04:26

Kedves Torma!
Nagyon kedves vagy igazán köszönöm.
Kellemes sütést főzést kívánok, és további mosolygós szép napot:)
K/R

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2013-07-09 17:27

Kedves RAW!

Csodálatos finomság!! :D
Köszönöm, mentettem, fogom készíteni, nagyon tetszik! :D
Éva-Anyóca

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2013-07-10 04:28

Kedves Éva-Anyóca!
Nagyon szépen köszönöm, nagyon kedves vagy.
Napsütéses szép napot kívánok:)
K/R

257
karfiol 1 kg
tojás 4 db
napraforgó olaj 0.5 dl
tejföl 8 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
spenót 10 dkg
füstölt sajt 14 dkg