r
Nosalty Logó

Karfiol baconös tojással rakva

Bejja
Karfiol baconös tojással rakva
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

443
Kalória
21.6g
Fehérje
9.2g
Szénhidrát
35.6g
Zsír
215.7g
Víz
434.2g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
5.5g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 113 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 443 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    2280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    1294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    534 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    2026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 2651 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 113 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megpároljuk.
  2. A tojásokat zsíros vízben keményre főzzük (így könnyű lesz meghámozni, és az íze is finomabb).
  3. A hagymát laskára szeljük, a bacont felkockázzuk és összesütjük, a végén megszórjuk egy csipet őrölt fűszerpaprikával.
  4. A sajtot lereszeljük, a tejfölbe kavarjuk a 2 tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, aztán óvatosan összedolgozzuk.
  5. Lerétegezzük a vékonyan kiolajozott tepsibe: először a karfiolt, utána a felkarikázott főtt tojás, persze megsózzuk mindkettőt, rá a hagymás bacon, befedjük a maradék karfiollal, és leöntjük a tojásos sajtos-tejföllel.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd lentebb vesszük a hőt 180 fokra, és további 15 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30

Pénteki majdnem húsmentes ebéd. A bacon a Férjem miatt került bele... De nem vált kárára a karfiolnak.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek