r
Nosalty Logó

Karfiol baconös tojással rakva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Bejja
Karfiol baconös tojással rakva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 113 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1057.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    252 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    215.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    338 mg
  • Retinol - A vitamin:
    289 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    368 micro
Összesen 443 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.5 g

Zsír

  • Összesen
    213.7 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2605 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6343 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    1512 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    2085 mg
  • Nátrium
    2280 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1294.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1754 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    534 micro
  • K vitamin:
    73 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    545 micro
  • Kolin:
    2026 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1734 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    195 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2207 micro
Összesen 2651 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 113 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megpároljuk.
  2. A tojásokat zsíros vízben keményre főzzük (így könnyű lesz meghámozni, és az íze is finomabb).
  3. A hagymát laskára szeljük, a bacont felkockázzuk és összesütjük, a végén megszórjuk egy csipet őrölt fűszerpaprikával.
  4. A sajtot lereszeljük, a tejfölbe kavarjuk a 2 tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, aztán óvatosan összedolgozzuk.
  5. Lerétegezzük a vékonyan kiolajozott tepsibe: először a karfiolt, utána a felkarikázott főtt tojás, persze megsózzuk mindkettőt, rá a hagymás bacon, befedjük a maradék karfiollal, és leöntjük a tojásos sajtos-tejföllel.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd lentebb vesszük a hőt 180 fokra, és további 15 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13346
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 22.

Ajánló

Egy könnyű, finom ebéd.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pénteki majdnem húsmentes ebéd. A bacon a Férjem miatt került bele... De nem vált kárára a karfiolnak.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Talán jobb lenne a "bacon"-t szalonnának nevezni. A "baconös" elég hülyén néz ki.

Bejja

Szalonna és szalonna között van különbség. Akkor inkább húsos szalonna lenne a megfelel?! De nekem bacon marad.. a "bakonyi" után.. angolosan .. nekem így tetszik :-))

Bejja

Természetesen saját recept nincs, csak a másik munkájában a hibakeresés! Grat vipera1!!!

Törölt felhasználó

Jó, jó, nyelvi ízlésekben is van különböz?. De mi magyarok vagyunk. Az angoloskodás most divatos, de szerintem majomkodás.

Bejja

Szerintem annak van joga pejoratív megjegyzést tenni, aki már valamit is feltöltött erre az oldalra. Amúgy meg... a NoSalty nem egy "mélymagyar" oldal, ha nem t?nt volna fel :-)))

Gabys

Kedves vipera, annyira unalmas, hogy id?nként belekötsz ebbe a bacon kifejezésbe. Gyalogolj már fel a google-ra mert a gúgli a te barátod is, és remélem ráérzel, és megérted, hogy miért használ bmbe is a receptjébe bacont. És ez nem majomkodás, egyértelm? utalás a szalonna fajtájára, min?ségére. Így mindenki világosan megérti milyen szalonna típusról van szó. De ha a kötözködés az alapm?fajod, akkor hajrá. Nomen est omen........

Törölt felhasználó

Ez nagyon jól hangzik,meg is csinálnám,de valami nem világos nekem....8 tojás kell bele,ez eddig ok. De hogy jön akkor bele a tojás sárgája,a fehérjének a felverése és a f?tt tojások belekarikázása??? Mennyi tojást kell kivenni akkor a sárgájához-fehérjéhez és mennyit f?zök meg?A recept leírás szerint 8 f?tt tojás...de akkor hogy jön még bele tojás és mennyi jön akkor még bele pluszban?

Bejja

Köszönöm az észrevételt, javítom a receptet! A 8 f?tt tojás karikázva és még kett? a tejfölbe.. az teljesen elkerülte a figyelmem! Elnézést kérek a figyelmetlenségemért!

Törölt felhasználó

Bocs. lehet én vagyok figyelmetlen, de a receptben írod, hogy tojás fehérjét habbá verjük... Namármost én a hozzávalókban csak f?tt tojást láttam, annak elég nehéz felverni a fehérjét... valami elkerülte a figyelmemet? Köszi

Bejja

Kedves Micike! Javítottam a receptet, köszönöm az észrevételt és elnézést a figyelmetlenségemért!

Éva-Anyóca

bmbe! Köszönöm a receptet. Guszta. A tojásokat én is kérném szépen tisztázni, hogy mennyi a f?tt és mennyi amit felverünk? Bár neki lehet kezdeni, de ha megírnád, megköszönném. :-o Éva-Anyóca

Bejja

Kedves Éva! Köszönöm Neked is az észrevételt és elnézést a figyelmetlenségemért! Remélem, ízleni fog :-)

Éva-Anyóca

Kedves bmbe! Nagyon guszta a képen :-o, és egészen biztosan nagyon finom lesz, - a javítást is köszönöm. Békés Adventi hétvégét kívánok. :-o Szép hétvégét ! Éva-Anyóca

Horvath Magdolna

Már a süt?ben, nagyon jól nézz ki, remélem finom is lesz! Köszönöm a receptet! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek