Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiol baconös tojással rakva

Karfiol baconös tojással rakva
Karfiol baconös tojással rakva
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pénteki majdnem húsmentes ebéd.
A bacon a Férjem miatt került bele... De nem vált kárára a karfiolnak.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy könnyű, finom ebéd.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karfiolt megpároljuk.
  2. A tojásokat zsíros vízben keményre főzzük (így könnyű lesz meghámozni, és az íze is finomabb).
  3. A hagymát laskára szeljük, a bacont felkockázzuk és összesütjük, a végén megszórjuk egy csipet őrölt fűszerpaprikával.
  4. A sajtot lereszeljük, a tejfölbe kavarjuk a 2 tojássárgájával, a fehérjét kemény habbá verjük, aztán óvatosan összedolgozzuk.
  5. Lerétegezzük a vékonyan kiolajozott tepsibe: először a karfiolt, utána a felkarikázott főtt tojás, persze megsózzuk mindkettőt, rá a hagymás bacon, befedjük a maradék karfiollal, és leöntjük a tojásos sajtos-tejföllel.
  6. 220 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd lentebb vesszük a hőt 180 fokra, és további 15 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 502
elküldve: 9
receptkönyvben: 163
elkészítve: 10/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Bejja

Mióta szakács: 2012.03.21.
25 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tojásos karfiol, sajtos tejfölös karfiol, rakott karfiol rizs nélkül

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2012-11-22 14:24

bmbe!

Köszönöm a receptet. Guszta.
A tojásokat én is kérném szépen tisztázni, hogy mennyi a főtt és mennyi amit felverünk? Bár neki lehet kezdeni, de ha megírnád, megköszönném. :-o
Éva-Anyóca

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 15:17

Kedves Éva!

Köszönöm Neked is az észrevételt és elnézést a figyelmetlenségemért!
Remélem, ízleni fog :-)

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2012-11-23 10:32

Kedves bmbe!

Nagyon guszta a képen :-o, és egészen biztosan nagyon finom lesz, - a javítást is köszönöm.
Békés Adventi hétvégét kívánok. :-o
Szép hétvégét !
Éva-Anyóca

micike77
micike 77 / micike77 Thu, 2012-11-22 12:05

Bocs. lehet én vagyok figyelmetlen, de a receptben írod, hogy tojás fehérjét habbá verjük... Namármost én a hozzávalókban csak főtt tojást láttam, annak elég nehéz felverni a fehérjét... valami elkerülte a figyelmemet?
Köszi

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 15:14

Kedves Micike!
Javítottam a receptet, köszönöm az észrevételt és elnézést a figyelmetlenségemért!

nkotb
nkotb Thu, 2012-11-22 12:01

Ez nagyon jól hangzik,meg is csinálnám,de valami nem világos nekem....8 tojás kell bele,ez eddig ok.
De hogy jön akkor bele a tojás sárgája,a fehérjének a felverése és a főtt tojások belekarikázása???
Mennyi tojást kell kivenni akkor a sárgájához-fehérjéhez és mennyit főzök meg?A recept leírás szerint 8 főtt tojás...de akkor hogy jön még bele tojás és mennyi jön akkor még bele pluszban?

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 15:05

Köszönöm az észrevételt, javítom a receptet!
A 8 főtt tojás karikázva és még kettő a tejfölbe.. az teljesen elkerülte a figyelmem!
Elnézést kérek a figyelmetlenségemért!

vipera1
vipera1 Thu, 2012-11-22 10:18

Jó, jó, nyelvi ízlésekben is van különböző. De mi magyarok vagyunk. Az angoloskodás most divatos, de szerintem majomkodás.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2012-11-22 15:35

Kedves vipera,
annyira unalmas, hogy időnként belekötsz ebbe a bacon kifejezésbe. Gyalogolj már fel a google-ra mert a gúgli a te barátod is, és remélem ráérzel, és megérted, hogy miért használ bmbe is a receptjébe bacont. És ez nem majomkodás, egyértelmű utalás a szalonna fajtájára, minőségére. Így mindenki világosan megérti milyen szalonna típusról van szó. De ha a kötözködés az alapműfajod, akkor hajrá. Nomen est omen........

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 15:25

Szerintem annak van joga pejoratív megjegyzést tenni, aki már valamit is feltöltött erre az oldalra.
Amúgy meg... a NoSalty nem egy "mélymagyar" oldal, ha nem tűnt volna fel :-)))

vipera1
vipera1 Thu, 2012-11-22 08:39

Talán jobb lenne a "bacon"-t szalonnának nevezni. A "baconös" elég hülyén néz ki.

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 10:09

Természetesen saját recept nincs, csak a másik munkájában a hibakeresés!
Grat vipera1!!!

bmbe
Bejja / bmbe Thu, 2012-11-22 10:07

Szalonna és szalonna között van különbség. Akkor inkább húsos szalonna lenne a megfelelő!
De nekem bacon marad.. a "bakonyi" után.. angolosan .. nekem így tetszik :-))

443
karfiol 1 kg
bacon 10 dkg
főtt tojás 8 db
sajt 10 dkg
tejföl 450 g
tojás 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fűszerpaprika 1 csipet
0 ízlés szerint