r
Nosalty Logó

Pulled pork szendvics wasabis tormakrémmel

Vitya
Pulled pork szendvics wasabis tormakrémmel
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Csülök főzés

Wasabis tormakrém

Marinált retek

Pecsenyelé

Összerakás

785
Kalória
49.4g
Fehérje
71.6g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
806.3g
Víz
128.5g
Koleszterin
7.2g
Élelmi rost
15g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csülök főzés

Wasabis tormakrém

Marinált retek

Pecsenyelé

Összerakás

Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csülök főzés

Wasabis tormakrém

Marinált retek

Pecsenyelé

Összerakás

Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Csülök főzés

Wasabis tormakrém

Marinált retek

Pecsenyelé

Összerakás

Összesen 63 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2145.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    595 mg
  • Nátrium
    1077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    806.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    180 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    825 micro
  • β-karotin
    3120 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    162 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 785 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    296.2 g

Zsír

  • Összesen
    195.7 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    771 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12872.1 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    387 mg
  • Kálcium
    1782 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    593 mg
  • Foszfor
    3571 mg
  • Nátrium
    6459 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    429.8 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

Víz

  • Összesen
    4837.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2085 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    177 mg
  • D vitamin:
    216 micro
  • K vitamin:
    1079 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1066 micro
  • Kolin:
    952 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    4951 micro
  • β-karotin
    18722 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    974 micro
  • Lut-zea
    7203 micro
Összesen 4725 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    2.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    49 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    68 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 63 kcal

Elkészítés

Csülök főzés

  1. A csülköt betesszük vízbe főni, a répa, a zeller, a vörös és némi fokhagyma társaságában olyan 3-4 órára.
  2. Akkor kész, ha hozzáérünk, és a csontról omlik le a hús.
  3. Ha megfőtt a hús, kiszedjük, a bőrét és a zsírt eltávolítjuk, és villával vagy a puszta kezünkkel szálaira szedjük.

Wasabis tormakrém

  1. Az összetevőket egy tálba tesszük, összekeverjük, és kész is.
  2. Minimum negyedórát hagyjuk állni.

Marinált retek

  1. A retkeket hajszálvékonyra felszeleteljük, majd egy hideg vizes fürdőbe vetjük őket. Ebbe jön még némi só, porcukor, illetve ecet is.
  2. Minimum negyedórát hagyjuk állni.

Pecsenyelé

  1. 6 dl főzőléről leszedjük a zsírt, és visszaforraljuk kb. a felére.
  2. Olajon finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítunk, mehet rá egy kevés paradicsompüré, lepirítjuk, majd 1 evőkanál lisztet elkeverünk benne, átpirítjuk, és mehet rá a főzőlé.

Összerakás

  1. Egy tepsibe átszedjük a szálaira bontott húst, és összeforgatjuk a szafttal, majd mehet a sütőbe 5-10 percre, grill fokozat, 200 fok.
  2. A zsemlét vajon pirítunk, alulra és felülre jön a tormás szósz, rá néhány levél saláta, majd egy nagy adag a húsokból, utána a marinált retek, majd a kalap.
  3. Jó étvágyat :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Főzés ideje: 240 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Vasárnap délután vártunk vendégeket, és egy kicsit másfajta vacsorával szerettünk volna kedveskedni nekik.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek