r
Nosalty Logó

Paszternákkrémes pirítós sült hagymával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Vénusz
Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Összesen 868 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Összesen 3477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Összesen 201 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1484.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    305 mg
  • Nátrium
    797 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    224.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    635 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 868 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.9 g

Zsír

  • Összesen
    183.7 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    70 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5938.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    812 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    481 mg
  • Foszfor
    1221 mg
  • Nátrium
    3188 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    899.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1037 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    33 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    859 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    804 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2541 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1514 micro
Összesen 3477 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 201 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Elkészítés

Paszternákkrém

  1. Első körben a paszternákot megpucoljuk, felkockázzuk, majd elkezdjük lepirítani olívaolajon.
  2. Fűszerezzük sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával, kis római köménnyel és friss rozmaringgal.
  3. Felöntjük egy kis vízzel, és puhára pároljuk.
  4. Miután megpuhult a paszternákunk, felöntjük tejszínnel, és összeforraljuk.
  5. A kész paszternákot robotgépbe tesszük pürésítjük, majd félretesszük hűlni.

Sült hagyma

  1. Amíg a paszternák megpárolódik, addig megpucoljuk a hagymát, felkarikázzuk, picit besózzuk, és megforgatjuk lisztben.
  2. Amíg hűl a paszternák napraforgóolajban aranybarnára sütjük a hagymát.

Összeállítás

  1. A kenyérszeleteket megkenjük magos kenőmargarinnal, majd serpenyőben megpirítjuk őket.
  2. Mehet rá egy jó adag a paszternákkémből, szórjunk rá friss salátaleveleket és retekcsírát. Végül pedig koronázzuk meg a sült hagymakarikákkal és a pirított tökmaggal.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 2745
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 12.

Receptkategóriák

Paszternákkrémes pirítós sült hagymával
Vénusz 51 recept

Az őszi-téli zöldségkínálatból az egyik kedvencünk a paszternák. Ezúttal egy gazdag ízű szendvicskrémet készítettünk belőle. Zamatos és aromás paszternák mellett került még bele egy kis római kömény és friss rozsmaring, csak hogy fokozzuk az ízeket. Friss magos pirítósra kentük, gazdagon megszórtuk salátával, csírával, és a végén megkoronáztuk sült hagymakarikákkal és pirított tökmaggal. Hát nem hangzik istenien? Érdemes kipróbálni, mi imádtuk!

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Paszternákkrém

Sült hagyma

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek