r
Nosalty Logó

Pulled pork lepény

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Takács Kriszti
Pulled pork lepény
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 5091 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hús

Lepény

Összesen 234 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    250 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2943.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    79 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    657 mg
  • Nátrium
    2021 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    222.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1270 micro
  • Lut-zea
    161 micro
Összesen 1019 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    307.9 g

Zsír

  • Összesen
    279.1 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    115 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14718.9 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    376 mg
  • Foszfor
    3284 mg
  • Nátrium
    10103 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    322.9 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    436 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    308 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    328 micro
  • Kolin:
    1226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    246 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6349 micro
  • Lut-zea
    805 micro
Összesen 5091 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    674.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    291 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 234 kcal

Elkészítés

Hús

  1. A fűszereket elkeverjük egymással, majd hozzáadjuk a mézet, a barbecue szószt, az olajat és a ketchupot.
  2. A sütőedény aljába beleöntjük a vizet. Alaposan átmossuk a húst, majd mindkét oldalát bekenjük a fűszerkeverékkel. Nem használjuk el hozzá csak a felét, a többit majd sütés közben.
  3. A sütőt előmelegítjük 130 C fokra. Az edényt alaposan fedjük le, én hőálló fedőt használtam.
  4. Nagyjából 4-5 órán át süssük, ezaidő alatt a hús alaposan megpárolódik. Ha letelt az időm vegyük ki, kenjük le a maradék szósszal mindkét oldalát, majd tegyük vissza 15 percre 150 C fokon.
  5. Ha elkészült, két villa segítségével szedjük szálakra a húst. Közben a zsíros részeket én kivettem belőle. Az edényben lévő szószban megforgathajuk, így jó szaftos marad.
  6. Amíg sül, elkészítjük a bucit.

Lepény

  1. A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd az élesztőt, és kb. 15 perc alatt felfuttatjuk. Közben vegyük ki a vajat, hogy puha legyen.
  2. A lisztet, a sót és a tojás egy nagyobb edénybe mérjük, én dagasztógépet használtam.
  3. Hozzáadjuk a tojást és a felfuttatott élesztős tejet, majd dagasztjuk 10 percig. Ezután cipót formázunk belőle, és lefedve kelesztjük 15 percig.
  4. Ha letelt az idő, kivesszük az edényből. Lelapogatjuk, a közepébe beletesszük a 30 g puha vajat, és a széleit ráhajtjuk. További kb. 10 percig dagasztjuk, amíg a tészta teljesen fel nem veszi a vajat. Ezután újra cipót formázunk belőle, lefedjük, és 60 percig kelesztjük.
  5. Ha letelt az idő, három egyenlő részre osztjuk, cipót formázunk belőle. A tepsire sütőpapírt rakunk, egymástól távolabb helyezzük le rá a bucikat, lefedjük, és kelesztjük még 1 órát.
  6. Amikor szépen megkelt, egy tojássárgáját elkeverünk egy ek tejjel, és lekenjük mindhárom cipó tetejét. Megszórjuk szezámmaggal, a képen szezámmagot, fekete szezámmagot és chia magot használtam. De ha ezek nincsenek otthon, a szezámmag is tökéletes.
  7. A sütőt előmelegítjük 180 C fokra,és 10-15 perc alatt készre sütjük.
  8. A lepényt én majonézzel, salátalevéllel, uborkával, pulled pork hússal és barbecue szósszal töltöttem meg, de a fantáziádra van bízva, hogy te mivel fogod!
  • Sütés ideje: 300 perc
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 2375
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pulled pork lepény
Takács Kriszti 133 recept

Címlapról ajánljuk

További cikkek