Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pomerániai libacomb aszalt szilvával

Pomerániai libacomb aszalt szilvával
Pomerániai libacomb aszalt szilvával
300 perc / előkészület: 30 perc sütés: 270 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valamikor egy TV-adásban készítették el ezt a sültet, mint Mecklenburg -Vorpommern (Mecklenburg-Elő-Pomeránia) tartomány közkedvelt ételét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket és az almát kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
  2. Egy lábasban a porcukrot karamellizáljuk, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és egy kicsit barnítjuk, felöntjük a bor felével, és krémesre főzzük. Hozzáadjuk a maradék bort, és ismét felfőzzük. Felöntjük a levessel.
  3. Egy serpenyőbe az olajat felhevítjük, és a kockára vágott zöldségeket az almával együtt az olajban megpirítjuk. Felöntjük a boros-paradicsomos-levessel. Ráhelyezzük a megmosott, leszárított, sózott combokat, a bőrös felükkel felfelé.
  4. 150 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 4 ½ óra alatt puhára pároljuk.
  5. Közben felfőzünk 100 ml vizet, beletesszük a gyömbérszeleteket, és lassú tűzön 10 percig hagyjuk főni. Majd lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a rumot és az aszalt szilvát.
  6. Mikor a hús puha, kivesszük. A szószt zsírtalanítjuk,szitán átszűrjük, a zöldségből is valamenyit a szitán átpasszírozunk. Az aszalt szilvát a levével együtt a szószhoz adjuk (a gyömbért kivesszük), felfőzzük. Hozzáadjuk az elfelezett fokhagymát, a narancs- és citromhéjat, s kb. 5 percig a szószban hagyjuk, hogy a szósz átvegye az ízüket. A fűszereket kivesszük, a szószba keverjük a hideg vajat. Sóval, borssal ízesítjük.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 96
össznézettség: 11 570
elküldve: 4
receptkönyvben: 78
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: német
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: Márton-nap

egyéb elnevezések

vörösboros-almás libasült, aszalt szilvás-almás libacomb vörösborban párolva

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

glaser
Glaser / glaser Thu, 2012-11-01 07:54

Burgonya gomboc, hercegnö burgonya, burgonya krokett, knedli.... Üdv. Maria

1085
libacomb 4 db
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 db
zeller 120 g
alma 0.25 db
napraforgó olaj 2 ek
porcukor 2 ek
sűrített paradicsom 2 dkg
vörösbor 250 ml
szárnyas alaplé 500 ml
gyömbér 4 cm
aszalt szilva 15 dkg
rum 20 ml
narancshéj 2 db
citromhéj 2 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vaj 2 ek
víz 100 ml