r
Nosalty Logó

Egészben sült liba

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egészben sült liba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 8050 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1006 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1137.5 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    4200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22902 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    840 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    1200 mg
  • Foszfor
    15600 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    32 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    214 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1550 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 8050 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 161 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész libát egy tepsibe helyezzük, mellével felfelé. A belsőségeket, ha van, kivesszük.
  2. A liba combjait alumínium fóliával betakarjuk.
  3. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 3 órán át sütjük.
  4. Az első óra után meglocsoljuk a kisült zsírjával, majd utána minden fél órában.
  5. A libasütés utolsó fél órájában egy másik tepsit veszünk elő, és abba helyezzük át a libát, most már a hátával felfelé.
  6. Ha nincs második tepsink, akkor az első tepsiből kivesszük a libát, egy nagy tálra helyezzük. A tepsiből kiöntjük a libazsírt, és a libát visszatesszük hátával felfelé. (Az értékes nedűt, a libazsírt, egy lekváros üvegbe szűrjük, és hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk.)
  7. A liba combjairól levesszük az alumínium fóliát. További fél órán át sütjük.
  8. A sütőből kivéve alufóliával betakarjuk, és fél órán át pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 65
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 93395
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 04.

Ajánló

Házi gyümölcsborral, szilvalekvárral ízletes.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A liba egyszerűen sütve, mindenféle töltelék nélkül is nagyon finom. Míg a liba sül, ínyenc köretek készítésére van bőven időnk. Párolt almás vöröskáposztával vagy szilvamártással, esetleg savanyú káposztával. Vadrizzsel, sült almával is tálalják.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!