r
Nosalty Logó

Egészben sült liba

NS
Egészben sült liba
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

1006
Kalória
142.2g
Fehérje
-
Szénhidrát
44.6g
Zsír
426.9g
Víz
525g
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1006 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 8050 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 161 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    142.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    525 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2862.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    1950 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    426.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1006 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1137.5 g

Zsír

  • Összesen
    356.5 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    45 g
  • Koleszterin
    4200 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22902 g
  • Cink
    117 mg
  • Szelén
    840 mg
  • Kálcium
    650 mg
  • Vas
    129 mg
  • Magnézium
    1200 mg
  • Foszfor
    15600 mg
  • Nátrium
    4350 mg
  • Réz
    15 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    3415 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    600 micro
  • B6 vitamin:
    32 mg
  • B12 Vitamin:
    25 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    360 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    19 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    214 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1550 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 8050 kcal
  • 23% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    458 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    87 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 161 kcal

Elkészítés

  1. A konyhakész libát egy tepsibe helyezzük, mellével felfelé. A belsőségeket, ha van, kivesszük.
  2. A liba combjait alumínium fóliával betakarjuk.
  3. 180 Celsius fokra előmelegített sütőben 3 órán át sütjük.
  4. Az első óra után meglocsoljuk a kisült zsírjával, majd utána minden fél órában.
  5. A libasütés utolsó fél órájában egy másik tepsit veszünk elő, és abba helyezzük át a libát, most már a hátával felfelé.
  6. Ha nincs második tepsink, akkor az első tepsiből kivesszük a libát, egy nagy tálra helyezzük. A tepsiből kiöntjük a libazsírt, és a libát visszatesszük hátával felfelé. (Az értékes nedűt, a libazsírt, egy lekváros üvegbe szűrjük, és hagyjuk kihűlni. Hűtőben tároljuk.)
  7. A liba combjairól levesszük az alumínium fóliát. További fél órán át sütjük.
  8. A sütőből kivéve alufóliával betakarjuk, és fél órán át pihentetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 180 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A liba egyszerűen sütve, mindenféle töltelék nélkül is nagyon finom. Míg a liba sül, ínyenc köretek készítésére van bőven időnk. Párolt almás vöröskáposztával vagy szilvamártással, esetleg savanyú káposztával. Vadrizzsel, sült almával is tálalják.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek