r
Nosalty Logó

Libatepertő házilag

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Muci
Libatepertő házilag
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
hidegkonyha
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
Összesen 1697 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
Összesen 13572 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
Összesen 803 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.2 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    6 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    6 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 1697 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.1 g

Zsír

  • Összesen
    1497.4 g
  • Telített zsírsav
    416 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    851 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    165 g
  • Koleszterin
    1500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    129.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    149 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    41 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 13572 Kcal
  • 0% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 90% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • B6 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.1 g

Zsír

  • Összesen
    88.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    89 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    1 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 803 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libahájat megtisztítjuk a bennemaradt kotutól, apró pihéktől.
  2. Felkockázzuk 2-3 cm-es darabokra.
  3. 2,5-3 literes lábosban közepes tűzön kb. 30 perc alatt kisütjük.
  4. Beleöntünk 1 evőkanálnyi tejet és még 5 percig fedő alatt sütjük.
  5. Leszűrjük a zsírt.
  6. A tepertőt egy serpenyőben zsír nélkül kb. 5 perc alatt sötét pirosra pirítjuk.
  7. Törlőkendőre szedjük, hogy a felesleges zsír leitatódjék.
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 56075
  • Feltöltés dátuma: 2008. november 24.

Ajánló

A tepertőt, miután kihűlt, lilahagymával és friss házikenyérrel kínáljuk. Egy pohár finom vörösbor jól esik mellé.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A piacon nézelődve jött az ötlet, hogy csinálni kellene finom, házi libazsírt meg tepertőt. A gondolatot tett követte, amit kicsit kezdtem megbánni, mikor a háj tisztogatására került sor. Nagyon babra munka volt, mire az utolsó szál kotut és pihét is sikerült eltávolítani. Végül az eredmény kárpótolt, mert a tepertő, na meg a libazsír is messze felülmúlta a kereskedelemben kaphatót. Ebből a mennyiségből 20 dkg tepertőnk és 1 liter libazsírunk lesz.  

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon érdekel, hogy miért teszel bele tejet? Anyukám sokszor süt itthon hájat(bár ? kacsáét), de még soha nem rakott bele tejet. Üdv, Barbi

Fruitlány

A tejt?l lesz olyan igazi ropogós! Próbáljátok ki, étteremben is így csinálják a szakácsok. ;)

Muci

Kedves ReBarbara ! Egy hétig nem voltam itthon, ezért válaszolok csak most. Amint látom egy kedves látogató már meg is el?zött a válasszal. A kevés tejet azért szoktuk hozzáadni, hogy pirosabb, ropogósabb legyen, ? is így tudja. Üdv.: Muci

tepertös_fagyi

Néhány hasznos tipp a lelkes, de kezd? szakácsoknak: - amikor a tejet beleteszed, menekülj fedezékbe - attól mert egy edényre az van írva, hogy "h?álló", az még nem azt jelenti, hogy h?álló, hanem azt, hogy "nagyjából h?álló, de a forró libazsírt, azt lécci ne..." - a konyhapultról kb. 15-20 zsebkend?vel lehet felitatni annyi kifolyt zsírt, hogy már érdemes legyen nekimenni mosószeres szivaccsal - a két részb?l összeillesztett konyhapulton bizony átszivárog a zsír, és csak másnap jössz rá, hogy minden edényed, ami a szekrényben volt, libazsíros, éppen ezért... -... tegyél egy jó nagy tálcát a pult illesztése alá, mert tök jól felfogja majd a zsírt, és legalább ennyit meg tudsz menteni bel?le! :) Szóval az a kevés, ami megmaradt, az finom volt, bár irtózatosan kozmás az odaégett tejt?l, és furcsán mosószeres aromája volt...

Tóth Erzsébet

Köszönöm a receptet!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek