r
Nosalty Logó

Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával

Pancsika
Sült libacomb hagymás krumplival és párolt vörös káposztával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

1347
Kalória
42.9g
Fehérje
69.7g
Szénhidrát
100.8g
Zsír
689.2g
Víz
196.4g
Koleszterin
12.6g
Élelmi rost
16.8g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 5383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Sült libacomb

Hagymás tört burgonya

Párolt vöröskáposzta

Összesen 105 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    100.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    196 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1403.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    220 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    730 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    69.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    689.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    230 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    119 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2013 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    60 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 1347 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    171.4 g

Zsír

  • Összesen
    403.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    216 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    786 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5615 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    882 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2919 mg
  • Nátrium
    1018 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    278.7 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    50 mg

Víz

  • Összesen
    2756.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    834 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    920 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    478 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    45 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    331 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8052 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    4040 micro
Összesen 5383 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    111.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    5.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    5 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 105 kcal

Elkészítés

Sült libacomb

  1. A húst megtisztítjuk, alaposan átmossuk, beirdaljuk a bőrét, majd bedörzsöljük minden oldalát sóval, borssal.
  2. Egy nagyobb jénaiba helyezzük (hogy a combok ne fedjék egymást) a bőrükkel lefelé, és hozzáadjuk a szeletekre vágott fokhagymát, a kakukkfű- és rozmaringágakat.
  3. Felöntjük egy kevés vízzel, majd lefedve, kb. 2 órát 180°-on sütjük. Amikor már a csontról lesült a hús, akkor levesszük a fedőt, megforgatjuk a combokat, és grillfokozaton pirosra sütjük a bőrét.

Hagymás tört burgonya

  1. Megmossuk a burgonyát, és egy lábosban feltesszük főni, és felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje. Kevés sót is tegyünk bele, ez ízt is ad, és meggátolja, hogy a burgonya héja szétrepedjen.
  2. Amikor a burgonya puhára főtt (méretétől függ, de kb. 1/2 óra), akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
  3. Közben a libacombból kisült zsírt felmelegítjük, és üvegesre pároljuk benne a megmosott, felkockázott vöröshagymát.
  4. A héjától megtisztított burgonyákat nagyobb kockákra vágjuk, és rádobjuk a hagymás zsírra. Sóval, borssal fűszerezzük, és egy picit lepirítjuk.

Párolt vöröskáposzta

  1. A vörös káposztát megmossuk, a torzsáját kivágjuk, és legyaluljuk, majd lesózva 10 percig állni hagyjuk.
  2. Közben megtisztítjuk, megmossuk és felkockázzuk a vöröshagymát, utána kevés zsíron dinszteljük.
  3. Beletesszük a levétől picit kinyomkodott vörös káposztát, a sót, fűszereket, felöntjük vízzel, és puhára pároljuk (kb. 3/4 óra).
  4. Lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint balzsamecettel ízesítjük (ehhez már nem szükséges cukrot adni).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nagyon egészséges szárnyasok közül a libahús, melyet nem csak Márton-nap időszakában szoktam készíteni. Tökéletességét pedig a klasszikus köret: hagymás tört burgonya és párolt vörös káposzta adja.

További receptek

Chimichurris csirke

A chimichurri csirke egy fantasztikus, dél-amerikai (tipikusan argentin) ihletésű étel, ahol a friss fűszernövényekből készült chimichurriszósz fűszerezi meg a csirkét. Az alábbi ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek