r
Nosalty Logó

Pirított rizs ananásszal, rákkal és kesudióval

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Thai Select Magyarország
Pirított rizs ananásszal, rákkal és kesudióval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Párolt rizs

Összeállítás

Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Párolt rizs

Összeállítás

Összesen 2400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Párolt rizs

Összeállítás

Összesen 116 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1088.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    293 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    229.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    236 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    182 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    831 micro
  • β-karotin
    2371 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    250 micro
Összesen 402 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.3 g

Zsír

  • Összesen
    72.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6530.2 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    404 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    630 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3492 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    337.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1374.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1414 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    131 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    221 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1094 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    4988 micro
  • β-karotin
    14226 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1501 micro
Összesen 2400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    239 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 116 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Párolt rizs

Összeállítás

Elkészítés

Párolt rizs

  1. A rizst hideg vízben háromszor átmossuk, jó alaposan.
  2. Egy kis fazékba borítjuk az átmosott rizst, kétszeres mennyiségű vízzel felöntjük, majd készre pároljuk. Ízlés szerint sózhatjuk. Időnként nézzünk rá, le ne égjen, és kevergessük át.
  3. Miután elkészült, felhasználásig félretesszük.

Összeállítás

  1. A napraforgóolajat wokban felforrósítjuk.
  2. Illatosra pirítjuk rajta az apróra vágott fokhagymát, gyömbért és csilit.
  3. Hozzáadjuk a tetszőlegesen felszeletelt sonkahagymát és sárgarépát.
  4. Meglocsoljuk az egészet az osztrigaszósszal és a thai bazsalikomos pasztával, majd tovább pirítjuk magas lángon.
  5. Jöhet rá a felszeletelt zöldbab, majd a rák is. Ismét pirítjuk, amíg a rák kissé kipirosodik.
  6. Aztán jöhet bele a kockázott ananász, az újhagyma zöldje és a kesudió.
  7. Jól pirítsuk össze az egészet, majd végül adjuk hozzá a párolt rizst, és forgassuk össze alaposan a keverékkel.
  8. Friss korianderrel, mungóbabbal és kesuval megszórva tálaljuk.
  • Elkészítettem: 16 alkalommal
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2410
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 17.

Receptkategóriák

Pirított rizs ananásszal, rákkal és kesudióval
Thai Select Magyarország 5 recept

A sült rizs tipikus thai utcai étel, minden étteremben kapható, és mindig a legegyszerűbb és legfrissebb alapanyagokból készítik. Egyes hagyományőrző thai ételrajongók azt állítják, hogy a sült rizshez nem szabad szójaszószt használni, mert az nem autentikusan thai, hanem inkább kínai vonal. Mi is a tradíciók hívei vagyunk, így a mi rizsünkbe thai bazsalikomos paszta, halszósz és osztrigaszósz került. Egyszerű, mégis gazdag ízvilágú recept: garnélarákkal, ananásszal, kesudióval és friss roppanós zöldségekkel készül. Ha véletlenül maradt otthon némi rizsünk, ez a tökéletes módja a felhasználásának, de még a frissen készített rizs is jól működik, ha megfelelő módon készítjük el.

Hozzávalók

Párolt rizs

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Lakos Benedek

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...