r
Nosalty Logó

Garnélarák Szandy módra

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Szandy
Garnélarák Szandy módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rák előkészítése

Köret

Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rák előkészítése

Köret

Összesen 1288 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Rák előkészítése

Köret

Összesen 127 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1278.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    96 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    342.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    257 micro
  • Kolin:
    94 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    343 micro
Összesen 644 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    45.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    252 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2557.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    899 mg
  • Nátrium
    1200 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    684.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    225 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    873 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    686 micro
Összesen 1288 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    85 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    251 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Rák előkészítése

Köret

Elkészítés

Rák előkészítése

  1. Először megtisztítjuk a rákot a páncéljától, eltávolítjuk a fejét, a farok részt, és ha nincs kibelezve, azt is. (Én 50 dkg rákot megtisztítottam, amiből 20 dkg tiszta hús maradt meg.)
  2. A többi hozzávalót felaprítjuk tetszőlegesen, majd hozzáadjuk a rákot. Ezt jól összeforgatjuk, majd wokban vagy serpenyőben megsütjük. Én picit zaftosra hagytam, hogy ne legyen túl száraz.
  3. Egy éjszakával előtte is elő lehet készíteni, és másnap megsütni.

Köret

  1. A rizst megfőzzük, aki csak hasábburgonyát szeretne, akkor csak azt készítsen mellé
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6586
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 27.

Ajánló

Jó étvágyat mindenkinek! 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Garnélarák Szandy módra
Szandy 6 recept

Ez az első garnéla amit készítettem, itt a NoSalty-n találtam egy hasonló receptet, csak kicsit átalakítottam. A rák kérésre készült, állítólag ízletes lett, annak ellenére, hogy soha nem ettem, és nem is készítettem ilyet.

Hozzávalók

Rák előkészítése

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.