Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gambas Pil Pil

Gambas Pil Pil
Gambas Pil Pil
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tipikus előételnek mondott laktató főétel, melyet nem lehet abbahagyni. Tengergyümölcse szerelmeseként egyik kedvencem. Nemrég Barcelonában egy tapasbárban megkóstoltam az eredetit, és büszkén konstatáltam, hogy nagyon hasonló az enyémhez! :) 

Én nem teszek bele chilit, mert nem szeretem a csípős ízt, de aki bírja, hintse meg a forró olajat vele, így pikáns ízt kap.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg a hozzávalókat, a garnélarákot, a fokhagymát, a petrezselymet vágjuk apróra, a koktélparadicsomokat félbe.
  2. Az olívaolajat öntsük egy wokba, amikor felmelegedett, az apróra vágott fokhagyma 3/4-ét tegyük bele, majd hagyjuk kicsit megpirulni. Ezután jöhet bele a garnélarák. Gyönyörűen rózsaszínűvé vállnak és bekunkorodnak.
  3. Hintsük meg sóval, nagyon kevés őrölt fekete borssal. Majd jöhet bele a paradicsom és a petrezselyem.
  4. Hintsük meg kevés őrölt pirospaprikával, és a maradék fokhagymát is tegyük bele.
  5. Közepes lángon hagyjuk őket összeérni, az olívaolajból gyönyörű fokhagymás, paradicsomos, petrezselymes szósz lesz, amely körbeöleli a ropogós garnélarákot.
  6. Szedjük ki egy mélyebb tálba őket, vágjunk mellé friss, ropogós bagettet, és jöhet is a tunkolás.:) Jó étvágyat hozzá!
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 519
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mariposa

Mióta szakács: 2015.06.17.
3 recept

receptjellemzők

szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: wok receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

fokhagymás-petrezselymes olívaolajban úsztatott rákok

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2296
garnéla 500 g
fokhagyma 1.5 fej
petrezselyem 2 csokor
koktélparadicsom 25 dkg
olívaolaj 5 dl
fűszerpaprika 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
bagett 8 szelet