r
Nosalty Logó

Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal

Walaky
Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

488
Kalória
27.4g
Fehérje
21.5g
Szénhidrát
33.1g
Zsír
656.6g
Víz
111.8g
Koleszterin
7g
Élelmi rost
9.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 61 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    786.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    361 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    656.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    322 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    209 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    879 micro
  • β-karotin
    3026 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    772 micro
  • Lut-zea
    802 micro
Összesen 488 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.3 g

Zsír

  • Összesen
    198.8 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    671 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4721.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    840 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    508 mg
  • Foszfor
    2166 mg
  • Nátrium
    937 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    129.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

Víz

  • Összesen
    3939.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1932 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    380 mg
  • D vitamin:
    575 micro
  • K vitamin:
    1256 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    670 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    5272 micro
  • β-karotin
    18157 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    4633 micro
  • Lut-zea
    4814 micro
Összesen 2922 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    84.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    113 micro
  • β-karotin
    391 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    100 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 61 kcal

Elkészítés

  1. Előkészítjük a szükséges hozzávalókat: a húst felkockázzuk (zsírmentes legyen - távolítsuk el róla), megmossuk, a kelkáposztát tisztítás után felszeleteljük, egy 3-4 l-es lábasba tesszük a zsiradékokat, s erre kockázzuk a hagymát, egy kistányérra felaprítjuk a megtisztított fokhagymákat.
  2. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a paradicsom háját lehúzzuk (érett volt, simán lejött, ilyet válasszunk hozzá), felaprítjuk, s kézzel jól szétnyomkodjuk, a fagyasztott babokat tálkába kimérjük, s egy kistányérral lefedve visszatesszük a fagyasztóba, hogy ne olvadjon ki.
  3. A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a hagymát, picit megsózzuk, így könnyebben puhul, majd hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, s együtt dinszteljük tovább lassú tűzön.
  4. A megdinsztelt (nem kell megpirítani!) hagymákra öntjük a húst, hozzáöntünk 1/2 liter hideg vizet, rászórjuk a pirospaprikát (azért csak ennyit, mert csak épp, hogy egy kis színt adjon majd a levesnek, annyi kell), összekavarjuk, megszórjuk a borssal, s a többi fűszer felével.
  5. Összekavarjuk, s fedő alatt főzzük 3/4 óráig, majd beletesszük az előkészített paradicsomot, s beleteszünk egy megmosott, kicsumázott paprikát félbevágva (a végén ezt kivesszük).
  6. Hozzáadjuk a répákat, a fűszerek másik felét, a cukrot is most, összekavarjuk. Kivesszük a fagyasztóból a babokat, beleöntjük a levesbe, a kelkáposztát is. Összekavarjuk, felöntjük 1 liter vízzel, illetve, amennyit igényel (eltérés lehetséges a víz mennyiségét illetően, a hozzávalók méreteinek kisebb eltérése miatt), összekavarjuk, megvárjuk, míg felforr, lefedjük, s addig (körülbelül még fél óra) főzzük, még minden megpuhul. Kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
  7. Ha minden megpuhult, rászórjuk az aprított zöldeket, összekavarjuk. Egy tálkában a tejfölt kikavarjuk a mustárral, majd a levesből kiszedett kevés lével is alaposan elkavarjuk, s hozzáöntjük a leveshez, melyben szintén alaposan elkavarjuk.
  8. Kavarás közben a citromlevet beleöntjük a levesbe, közepes-lassabb tűzön még körülbelül 15 percig összerotyogtatjuk - közben kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük a szükség szerint -, majd elzárjuk a hőt, lefedve állni hagyjuk, úgy fél órát, s lehet tálalni! Nagyooon finoooom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes kipróbálni! :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 90 p

Csak annyit.....nagyon-nagyon finom, ízletes, zöldségekben dúskáló, laktató leves....ezután egy finom pohárdesszertet tudnék elképzelni :)…..az elkészítése egyszerű.....hirtelen ránézésre, olvasatra, talán bonyolultnak tűnik, pedig nem az....aki nem hiszi, járjon utána, készítse el :)…..megbánni nem fogja.....egy kis utószösszenet: másnaposan, felmelegítve lassú tűzön még finomabb, jól összeérnek az ízek.....imádjuk.....

További receptek

Húsvéti sonkaleves tejfölösen

Húsvétkor érdemes a sonka főzőlevét is felhasználni, például ebben a laktató és ízes sonkalevesben! Természetesen a húsvéti sonkából is kerül bele, de az ízek nagyját a sonka ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...