Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal

Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal
Pikáns sertésraguleves - zöldségkavalkáddal
110 perc / előkészület: 20 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csak annyit.....nagyon-nagyon finom, ízletes, zöldségekben dúskáló, laktató leves....ezután egy finom pohárdesszertet tudnék elképzelni :)…..az elkészítése egyszerű.....hirtelen ránézésre, olvasatra, talán bonyolultnak tűnik, pedig nem az....aki nem hiszi, járjon utána, készítse el :)…..megbánni nem fogja.....egy kis utószösszenet: másnaposan, felmelegítve lassú tűzön még finomabb, jól összeérnek az ízek.....imádjuk.....

hozzávalók / 6 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előkészítjük a szükséges hozzávalókat: a húst felkockázzuk (zsírmentes legyen - távolítsuk el róla), megmossuk, a kelkáposztát tisztítás után felszeleteljük, egy 3-4 l-es lábasba tesszük a zsiradékokat, s erre kockázzuk a hagymát, egy kistányérra felaprítjuk a megtisztított fokhagymákat.
  2. A répákat megpucoljuk, felkarikázzuk, a paradicsom háját lehúzzuk (érett volt, simán lejött, ilyet válasszunk hozzá), felaprítjuk, s kézzel jól szétnyomkodjuk, a fagyasztott babokat tálkába kimérjük, s egy kistányérral lefedve visszatesszük a fagyasztóba, hogy ne olvadjon ki.
  3. A zsiradékon elkezdjük dinsztelni a hagymát, picit megsózzuk, így könnyebben puhul, majd hozzáadjuk az előkészített fokhagymát, s együtt dinszteljük tovább lassú tűzön.
  4. A megdinsztelt (nem kell megpirítani!) hagymákra öntjük a húst, hozzáöntünk 1/2 liter hideg vizet, rászórjuk a pirospaprikát (azért csak ennyit, mert csak épp, hogy egy kis színt adjon majd a levesnek, annyi kell), összekavarjuk, megszórjuk a borssal, s a többi fűszer felével.
  5. Összekavarjuk, s fedő alatt főzzük 3/4 óráig, majd beletesszük az előkészített paradicsomot, s beleteszünk egy megmosott, kicsumázott paprikát félbevágva (a végén ezt kivesszük).
  6. Hozzáadjuk a répákat, a fűszerek másik felét, a cukrot is most, összekavarjuk. Kivesszük a fagyasztóból a babokat, beleöntjük a levesbe, a kelkáposztát is. Összekavarjuk, felöntjük 1 liter vízzel, illetve, amennyit igényel (eltérés lehetséges a víz mennyiségét illetően, a hozzávalók méreteinek kisebb eltérése miatt), összekavarjuk, megvárjuk, míg felforr, lefedjük, s addig (körülbelül még fél óra) főzzük, még minden megpuhul. Kóstoljuk meg, ha kell, még fűszerezzük.
  7. Ha minden megpuhult, rászórjuk az aprított zöldeket, összekavarjuk. Egy tálkában a tejfölt kikavarjuk a mustárral, majd a levesből kiszedett kevés lével is alaposan elkavarjuk, s hozzáöntjük a leveshez, melyben szintén alaposan elkavarjuk.
  8. Kavarás közben a citromlevet beleöntjük a levesbe, közepes-lassabb tűzön még körülbelül 15 percig összerotyogtatjuk - közben kóstoljuk meg, ha kell, ízesítsük a szükség szerint -, majd elzárjuk a hőt, lefedve állni hagyjuk, úgy fél órát, s lehet tálalni! Nagyooon finoooom!!! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes kipróbálni! :)
  • költség: 1400 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 2 463
elküldve: 1
receptkönyvben: 103
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
146 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tejfölös zöldséges raguleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

486
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 4 gerezd
sertészsír 1 ek
olívaolaj 1 ek
sertéslapocka 80 dkg
fűszerpaprika 1 teáskanál
fekete bors 0.5 teáskanál
majoranna 2 teáskanál
tárkony 1 teáskanál
ételízesítő 2 ek
0 ízlés szerint
cukor 1 teáskanál
paradicsom 1 nagy db
tv paprika 1 közepes db
kelkáposzta 1 kis fej
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
zöldbab 20 dkg
vajbab 20 dkg
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 2 db
tejföl 150 g
mustár 1 teáskanál
citromlé 1 teáskanál
víz 2 l