Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól

Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól
Karfiolos csirkeraguleves Sylvia Gasztro Angyaltól
65 perc / előkészület: 15 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy ízletes, "romás", isteni raguleves. Az eredeti verzió Bódi Margó szakácskönyvéből származik, amit én kicsit a saját ízlésünkre formáltam.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd beletesszük egy fazékba, és fél deci olajon megdinszteljük.
  2. Ezután hozzáadjuk a karikra vágott sárga- és fehérrépát, és így dinszteljük még 5-10 percig. Kb. 2,5 liter vizet öntünk rá, és beletesszük a leveskockákat és 2 babérlevelet. Ízesítjük sóval, borssal és ételízesítővel.
  3. Forrástól számítva kb. 10 perc után a leveshez adjuk a megmosott, megtisztított csirkehúst. Fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd hozzáadjuk a meghámozott, megmosott, kockára vágott burgonyát és egészben a paprikát.
  4. Legvégén kerül a levesbe a megmosott, rózsáira szedett karfiol, és így együtt az összes hozzávalóval lassú tűzön, puhára főzünk mindent.
  5. Ez idő alatt egy serpenyőben a másik fél deci olajon, 2 gerezd apróra vágott fokhagymából és lisztből zsemleszínű rántást készítünk: először megpirítjuk a fokhagymát, majd a lisztet, és kevés vízzel felengedjük.
  6. A tejfölt a tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a rántáshoz, majd ismét jól elkeverjük. Beleöntjük a levesbe, és pár perc alatt összefőzzük az egészet.
  7. Tálalásnál apróra vágott petrezselyemmel díszítjük, és aki szereti annak, még csípős paprikát kínálunk mellé.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 805
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia Gasztro Angyal

Mióta szakács: 2014.04.21.
114 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkeraguleves, tejfölös raguleves, csirkeraguleves karfiollal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

749
csirke alsócomb 4 db
csirkeszárny 4 db
karfiol 1 közepes fej
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
burgonya 5 db
petrezselyem 1 csokor
tv paprika 1 db
paprika 1 db
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
napraforgó olaj 1 dl
leveskocka 5 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
tej 1 dl
tejföl 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
víz 2.5 l