Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Június első napjai, nyárias meleg, rengeteg elfoglaltság, intéznivaló, idegeskedni való,  mindjárt itt a suli vége, már én is centizem a napokat, mikor lesz végre június 15-e, főzéshez a legkevesebb az idő és a kedv, mégis...valami finomat kell összeütni az éhes családnak.

Hámozott paradicsomos gyors szószt szerettem volna készíteni, és régóta ott kínálta már magát a bolt polcain a császárszalonna, amit most vettem, és ez nagyon finom ízt adott a szósznak. Az is  érdekessé tette a szószt, hogy most nem került bele sem vöröshagyma, sem póré, sem lila... csak fokhagyma. A tavaszról maradt fehérbabkonzervet is szerettem volna elhasználni. Ez a recept mutatja, hogy sikerült, a friss fűszerek kifejezetten finom ízkombinációt adtak, az egész családnak ízlett, finom lett. Sikeresnek mondható lett a június hatodikai ebédünk.:-) Az év végi tanulási és más egyéb hajtás, gyors, laktató, de finom ebédet kívánt, ez sikerült.

hozzávalók / 5 adag

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. Az olívaolajon a felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, zsírját kiengedi, pörcösre sütjük.

  2. Beletesszük az áttört fokhagymát, a szeletelt gombát, a petrezselyem- és zellerzöldet, a konzerv, kissé késsel darabolt hámozott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomlevet öntjük bele, ízesítjük a finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és főzzük kb. 160 fokon, 35 percig, majd megkóstoljuk. Ha kész, ízre megfelelő, beletesszük a cukrot, kóstolunk, szükség szerint ízesítünk, beletesszük a fehérbabot, felforraljuk, újra kóstoljuk, és ha kész, megfőtt, tálalásig melegen tartjuk.

  3. Lobogó sós vízben (lehet benne kevés olaj is) kifőzzük előírás szerint a penne tésztát, leszűrjük, majd beleforgatjuk a paradicsomos, császárszalonnás-babos szószba.

  4. Tálaljuk a kicsire darabolt, mozzarellával, kínálhatunk még hozzá reszelt parmezán sajtot is, vagy trappistát.


 

  • sütési hőfok: 160°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 789
elküldve: 2
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: tészta
mikor: ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

hámozott paradicsomos fehérbabszósz pennével, császárszalonnás-paradicsomos szósz pennével, paradicsomos-babos-zöldfűszeres szósz pennével

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-10-29 14:20

Kedves Anci!
Nagyon köszönöm, gyors és finom, laktató étel, azért egy levest előtte kíván az ember, főleg, ha ilyenkor ősz vagy tél idején készül el.:-o
Szép napot kívánok!
Éva-Anyóca

1582
olívaolaj 2 ek
császárszalonna 200 g
fokhagyma 4 gerezd
petrezselyem 1 csokor
zellerlevél 3 db
0 ízlés szerint
négyszínű bors 0 ízlés szerint
konzerv paradicsom 800 g
paradicsomszósz 500 ml
bazsalikom 3 ek
oregánó 2 ek
kakukkfű 1 ek
csiperkegomba 250 g
fehérbab 800 g
cukor 2 teáskanál
penne 750 g
víz 2.5 l
1 teáskanál
napraforgó olaj 2 ek
mozzarella 250 g
parmezán sajt 5 dkg
petrezselyem 0 ízlés szerint