r
Nosalty Logó

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 1571 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 7852 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Összesen 126 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    81.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4416.4 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    914 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    454 mg
  • Foszfor
    1186 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    226.7 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    878.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    183 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1029 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1259 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    18287 micro
  • Lut-zea
    812 micro
Összesen 1571 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    408.1 g

Zsír

  • Összesen
    197.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    74 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    22082 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    703 mg
  • Kálcium
    4568 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    2269 mg
  • Foszfor
    5929 mg
  • Nátrium
    8395 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    23 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1133.5 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    176 mg

VÍZ

  • Összesen
    4391.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1084 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    98 micro
  • K vitamin:
    913 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    7 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5143 micro
  • Kolin:
    943 mg
  • Retinol - A vitamin:
    558 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6294 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    91435 micro
  • Lut-zea
    4061 micro
Összesen 7852 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    354.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1469 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 126 Kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. Az olívaolajon a felkockázott császárszalonnát megpirítjuk, zsírját kiengedi, pörcösre sütjük.
  2. Beletesszük az áttört fokhagymát, a szeletelt gombát, a petrezselyem- és zellerzöldet, a konzerv, kissé késsel darabolt hámozott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomlevet öntjük bele, ízesítjük a finomra vágott bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel és főzzük kb. 160 fokon, 35 percig, majd megkóstoljuk. Ha kész, ízre megfelelő, beletesszük a cukrot, kóstolunk, szükség szerint ízesítünk, beletesszük a fehérbabot, felforraljuk, újra kóstoljuk, és ha kész, megfőtt, tálalásig melegen tartjuk.
  3. Lobogó sós vízben (lehet benne kevés olaj is) kifőzzük előírás szerint a penne tésztát, leszűrjük, majd beleforgatjuk a paradicsomos, császárszalonnás-babos szószba.
  4. Tálaljuk a kicsire darabolt, mozzarellával, kínálhatunk még hozzá reszelt parmezán sajtot is, vagy trappistát.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1926
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Paradicsomos-fehérbabos szósz pennével
Éva-Anyóca 350 recept

Június első napjai, nyárias meleg, rengeteg elfoglaltság, intéznivaló, idegeskedni való,  mindjárt itt a suli vége, már én is centizem a napokat, mikor lesz végre június 15-e, főzéshez a legkevesebb az idő és a kedv, mégis...valami finomat kell összeütni az éhes családnak. Hámozott paradicsomos gyors szószt szerettem volna készíteni, és régóta ott kínálta már magát a bolt polcain a császárszalonna, amit most vettem, és ez nagyon finom ízt adott a szósznak. Az is  érdekessé tette a szószt, hogy most nem került bele sem vöröshagyma, sem póré, sem lila... csak fokhagyma. A tavaszról maradt fehérbabkonzervet is szerettem volna elhasználni. Ez a recept mutatja, hogy sikerült, a friss fűszerek kifejezetten finom ízkombinációt adtak, az egész családnak ízlett, finom lett. Sikeresnek mondható lett a június hatodikai ebédünk.:-) Az év végi tanulási és más egyéb hajtás, gyors, laktató, de finom ebédet kívánt, ez sikerült.

Hozzávalók

A szószhoz

A tésztához

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek