r
Nosalty Logó

Penne zsályás paradicsomszósszal

NS
Penne zsályás paradicsomszósszal
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

748
Kalória
28.1g
Fehérje
108.6g
Szénhidrát
22.4g
Zsír
295.4g
Víz
32.1g
Koleszterin
7.8g
Élelmi rost
11.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 162 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1372.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    363 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    487 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    108.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    344 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    253 micro
  • β-karotin
    1151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    332 micro
Összesen 748 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    44.7 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2745.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    727 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    975 mg
  • Nátrium
    634 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    590.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    76 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    687 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    2301 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    664 micro
Összesen 1496 kcal
  • 6% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    249 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1389 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 162 kcal

Elkészítés

  1. Egy edényt közepes lángon felmelegítek, majd olívaolajat öntök bele és amint felmelegedett beledobom a cikkekre vágott hagymát.
  2. Ha üvegesre pirult, folyamatos kevergetés mellet beledobom a szétzúzott, majd durvára vágott fokhagymákat és megsózom.
  3. A paradicsomokat meghámozom és kimagozom. A húsát a hagymához hasonló cikkekre vágom.
  4. Egyet forralok a paradicsommal, majd az egészet leturmixolom.
  5. Visszateszem a serpenyőbe, ha felforrt beleteszem a vajat, ha az is felforrt, a frissen főtt tésztát, a fűszernövényeket meg a sajtot is hozzáadom.
  6. Azonnal tálalom, esetleg parmezánt reszelek a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 12 p

A kedvenc tésztaszószom.

További receptek

Yaki udon

Van az úgy, hogy megunnánk a szokásos tésztáinkat: a spagettit, a bolognait, vagy éppen a túrós csuszát. Ilyenkor jön jól egy kis konyhai kalandozás! A japánok egyik kedvenc „gyors ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...