r
Nosalty Logó

Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Hobbychef
Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 501 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 1504 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Malachús

Krumpli

Káposzta

Összesen 74 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    459.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    441.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    70 micro
  • Kolin:
    55 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1403 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    767 micro
Összesen 501 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1377.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    424 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    375 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.7 g
  • Cukor
    85 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1325.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    363 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    491 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    4208 micro
  • β-crypt
    243 micro
  • Likopin
    120 micro
  • Lut-zea
    2300 micro
Összesen 1504 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    66.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.3 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Malachús

Krumpli

Káposzta

Elkészítés

Malachús

  1. A malaccombot sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Egy nyél nélküli serpenyőben zsíron betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokon sülni.
  2. A krumplit feltesszük főni. Megpucoljuk, hasábokra vágjuk, s megforgatjuk a malachús zsírjában, szórunk rá pirospaprikát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálunk, beletesszük az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolunk rá borecetet, s pároljuk. Amikor majdnem kész, öntünk rá vörösbort.
  4. A narancsot meghámozzuk, a héjáról levágjuk a fehér részt, daraboljuk, a húsát is.
  5. Egy serpenyőbe beletesszük a narancsokat, szórunk rá cukrot, locsolunk rá egy kevés narancslét, s megfőzzük.
  6. Tálaláskor teszünk a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1187
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
Hobbychef 738 recept

Már csak egy bő hónap, s lehet az Újévi kajákra készülni. Egy klasszikus: a malac.

Hozzávalók

Malachús

Krumpli

Káposzta

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.