Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával

Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
Narancslekváros malaccomb vörösboros lilakáposztával
100 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már csak egy bő hónap, s lehet az Újévi kajákra készülni. Egy klasszikus: a malac.

hozzávalók / 3 adag

Malachús

Krumpli

Káposzta

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malaccombot sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát. Egy nyél nélküli serpenyőben zsíron betesszük az előmelegített sütőbe 180 fokon sülni.
  2. A krumplit feltesszük főni. Megpucoljuk, hasábokra vágjuk, s megforgatjuk a malachús zsírjában, szórunk rá pirospaprikát.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon cukrot karamellizálunk, beletesszük az aprított hagymát, köménymagot, majd az almát, a legyalult káposztát, locsolunk rá borecetet, s pároljuk. Amikor majdnem kész, öntünk rá vörösbort.
  4. A narancsot meghámozzuk, a héjáról levágjuk a fehér részt, daraboljuk, a húsát is.
  5. Egy serpenyőbe beletesszük a narancsokat, szórunk rá cukrot, locsolunk rá egy kevés narancslét, s megfőzzük.
  6. Tálaláskor teszünk a tányérra két szelet húst, erre narancslekvárt, mellé pedig a káposztát és a krumplit.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 080
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

malacsült narancslekvárral, malacsült párolt káposztával, malacsült pikánsan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

501
süldő malac 40 dkg
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
fűszerpaprika 2 csipet
mangalica zsír 1 ek
napraforgó olaj 2 teáskanál
narancs 1 db
narancslekvár 1 teáskanál
cukor 1 teáskanál
burgonya 2 db
fűszerpaprika 2 csipet
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
vöröshagyma 1 db
alma 1 db
napraforgó olaj 2 ek
cukor 1 ek
köménymag 1 kávéskanál
vörösborecet 1 teáskanál
vörösbor 1 dl