Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Malacsült sült hurkával almával és vörösboros káposztával

Malacsült sült hurkával almával és vörösboros káposztával
Malacsült sült hurkával almával és vörösboros káposztával
95 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy pót szilveszteri kaja.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A malachús bőrét megkockázzuk, sózzuk, borsozzuk, szórunk rá pirospaprikát, nyomunk rá fokhagymát, s betesszük a hűtőbe.
  2. Másnap egy serpenyőben disznózsíron betesszük a sütőbe fóliával letakarva.
  3. A krumplit megpucoljuk, hasábokra vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk, egy serpenyőbe rakjuk, sózzuk, borsozzuk, locsolunk rá olívaolajat, betesszük a sütőbe.
  4. A káposztát legyaluljuk. Serpenyőben a karikára vágott lilahagymát megpirítjuk dobunk rá köménymagot, rátesszük a káposztát, sózzuk, borsozzuk, öntünk rá ecetet, teszünk rá babérlevelet, ráöntjük a vörösbort.
  5. Közben a malachúst időnként meglocsoljuk a saját zsírjával és sörrel, 40 perc után levesszük a fóliát a malachúsról, kenünk rá mézet, s átkapcsolunk grill fokozatra.
  6. Tálaláskor egy szelet malachúst teszünk a tányérra, mellé sült krumplit, almát és káposztát.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 285
elküldve: 0
receptkönyvben: 15
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

mézes malacsült káposztával, malacsült vegyes körettel, malacsült gyümölccsel és zöldséggel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

970
süldő malac 30 dkg
sör 1 dl
méz 1 ek
májas hurka 30 dkg
füstölt szalonna 5 dkg
burgonya 6 db
alma 3 db
vöröskáposzta 0.5 közepes fej
lila hagyma 1 db
babérlevél 1 db
vörösborecet 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
köménymag 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
mangalica zsír 1 ek
olívaolaj 2 teáskanál
vörösbor 1 dl