Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt bőrös malac

Göngyölt bőrös malac
Göngyölt bőrös malac
320 perc / előkészület: 20 perc sütés: 300 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olasz porchetta egyik változata... a roppanós bőrréteg alatt atompuhára sült hús egyszerűen mennyei!!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Súlyos, vajas krumplipüré, krémes polenta, sűrű erdeigomba-ragu, de egy kis beforralt balzsamecet is pompásan illik mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiterítjük magunk elé, a bőrös felével lefelé.
  2. A fokhagymát gerezdekre szedjük, megpucoljuk, lereszeljük, a fűszernövényeket finomra vágjuk, és olívaolajjal elkeverjük. Az édesköménymagot, só és bors társaságában pedig egy mozsár segítségével összezúzzuk.
  3. A fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott fűszernövényeket fogjuk, és a hús belsejébe kenjük, hogy mindenhova jusson.
  4. Ha kész, fogjuk az egyik végét, és szorosan, mint a palacsintát, feltekerjük.
  5. Egy vastagabb zsineggel alaposan átkötözzük (szakszerű kötözési technika a videóban látható).
  6. Ha kész, 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és öt óra alatt illatosra-ropogósra sütjük.
  7. Szeletelés előtt egy fél órát pihentetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 415
elküldve: 8
receptkönyvben: 181
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: 1

szakács

Regnum

Mióta szakács: 2016.11.25.
10 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

ropogós, göngyölt malaccsászár, porchetta

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mitzki János
Mitzki János Tue, 2018-01-02 05:54

A javasolt sütési idő 5 óra, vagy 240 perc (4 óra)? A receptben mindkettő szerepel.

NoSalty
Nosalty / NoSalty Tue, 2018-01-02 10:08

Kedves János!

Ahogy a videóból is kiderül, öt órán keresztül kell sütni a húst. Köszönjük az értesítést, korrigáltuk a sütési időt.
Boldog új évet kívánunk:

Nosalty

776
sertéshús 3.5 kg
olívaolaj 3 ek
fokhagyma 1 fej
kakukkfű 1 csokor
rozmaring 4 szál
zsálya 1 csokor
édesköménymag 1 ek
bors 1 ek
3 ek