r
Nosalty Logó

Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Picipiros
Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 1548 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 4642 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Összesen 222 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.3 g

Zsír

  • Összesen
    66.8 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    319 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3698.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    551 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    149 mg
  • Foszfor
    962 mg
  • Nátrium
    1909 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    162.2 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    324 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    382 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    67 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    250 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    348 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 1548 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    216.9 g

Zsír

  • Összesen
    200.3 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    956 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11095.1 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    333 mg
  • Kálcium
    1653 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    2885 mg
  • Nátrium
    5726 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    486.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    972.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    597 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1056 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1044 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    968 micro
Összesen 4642 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.3 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    123 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 222 Kcal

Hozzávalók

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Elkészítés

Buci

  1. A bucihoz a hozzávalókat összegyúrjuk, 1 órán át meleg helyen pihentetjük, lisztezett deszkán újra átgyúrjuk, majd még egy órát letakarva pihentetjük. Ezután tetejét vajjal megkenve, szezámmal szórva 25 percig 180 C-on sütjük, letakarva hűtjük, majd félbevágjuk.

Húspogácsa

  1. A húspogácsához a hozzávalókat összegyúrjuk, fél órát hűtőben pihentetjük, majd két ujjnyi vastag koronggá formálva olajon, fedővel lefedve, közepes lángon mindkét oldalát átsütjük.

Feltétek

  1. A füstölt sonka szeletet serpenyőben megpirítjuk, a sonkát kiszedjük, a zsírján pedig a félbevágott buci belső oldalait megpirítjuk.

Karamellizált hagyma

  1. A karamellizált lila hagymához a hagymát megpucoljuk, vékony szeletekre vágjuk. A cukrot serpenyőben felolvasztjuk, karamellizáljuk, majd óvatosan hozzáöntjük a vizet. Addig kevergetjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a felkarikázott hagymát, majd addig kevergetjük, amíg a lé elfő és sűrű mázas, chutney állagú nem lesz.
  2. Elkezdjük felépíteni a hamburgerünket: a buci aljára kerül a ketchup, mustár ízlés szerint, erre a felkarikázott csemege uborkák, rá a reszelt edami sajt, a sajt tetejére a húspogácsa, erre kerül a reszelt cheddar sajt, a sajtra az átsütött füstölt sonka, majd erre a felkarikázott paradicsom, rá a felszelelt camembert sajt, rá a saláta levelek, végül a karamellizált lilahagyma.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 356
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Monstrum hambi, az 5 kilós házi hamburger
Picipiros 71 recept

Hozzávalók

Buci

Húspogácsa

Feltétek

Karamellizált hagyma

Címlapról ajánljuk

További cikkek