r
Nosalty Logó

Mézes-narancsos kacsa petrezselymes bulgurral és párolt káposztával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Iluska
Mézes-narancsos kacsa petrezselymes bulgurral és párolt káposztával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 1707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 10252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Összesen 201 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.8 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    228 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    133 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    602 mg
  • Nátrium
    215 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    80 mg
  • D vitamin:
    85 micro
  • K vitamin:
    91 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    231 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    745.2 g
  • Telített zsírsav
    253 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    351 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    96 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6935.6 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    231 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    55 mg
  • Magnézium
    901 mg
  • Foszfor
    3613 mg
  • Nátrium
    1288 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    673.9 g
  • Cukor
    405 mg
  • Élelmi rost
    66 mg

VÍZ

  • Összesen
    2415.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    942 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    483 mg
  • D vitamin:
    510 micro
  • K vitamin:
    544 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    718 micro
  • Kolin:
    769 mg
  • Retinol - A vitamin:
    864 micro
  • α-karotin
    227 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    440 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1385 micro
Összesen 10252 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    136.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 201 Kcal

Hozzávalók

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Elkészítés

Kacsacomb és bulgur

  1. Miután megpucoltuk a combokat, szárazra kell törölni. Sóval hintsük meg, és dörzsöljük jól be.
  2. Egy zsírozott tepsi alját rakjuk ki lila hagymával. A húsokat a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal és a tört fokhagymával dörzsöljük alaposan be. Tegyük a hagymaszeletekre.
  3. A mézet keverjük el az egyik narancs levével. Locsoljuk be a combokat, a másik narancsot karikára vágva tegyük a húsok közé.
  4. Alufóliával fedjük le a tepsit, és 170 C-fokon 1 óra 15 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, és locsoljuk meg a saját levével a kacsahúst. Tegyük vissza, hogy szépen megpiruljon.
  5. A bulgurt főzzük ki ételízesítős vízben, előírás szerint, és szórjuk friss petrezselyemmel.
  6. Tálaláskor a kacsacomb mellé szedjünk a köretből, és párolt káposztát kínáljunk mellé. Jó étvágyat!!

Párolt káposzta

  1. A káposztát gyaluljuk le. Zsíron dinszteljük meg az apróra vágott hagymát. Szórjuk meg ízlés szerinti cukorral, pirítsuk enyhén.
  2. Szedjük rá a káposztát, sóval, őrölt köménymaggal és balzsamecettel ízesítsük. Pároljuk gyakran kevergetve, kis vizet aláöntve.
  3. Kóstoljuk, és ízlés szerint ízesítsük be, hogy finom legyen!!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1051
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nálunk a karácsony, ünnepi koccintással kezdődik, majd folytatódik egy illatozó ebéddel, aztán jön a desszert, és mehetünk kibontani az ajándékokat.... :-))))

Hozzávalók

Kacsacomb és bulgur

Párolt káposzta

Címlapról ajánljuk

14 foszlós-omlós leveles tésztás apróság a kedves vendégeknek

A leveles tészta nagy könnyebbséget tud jelenteni az általában káoszos konyhai sürgés-forgásban: nagyon gyors, a bolti változat sem ciki, finom, és sós meg édes formában is felhasználható. Sőt, még húsokat is bugyolálhatunk bele! Lássuk ezúttal, hogy milyen sajtos-sós apróságok készülhetnek belőle vendégváró gyanánt.

Nosalty

További cikkek

Fasírtreceptek húsvétra

Kezdő szakácsok, gyakorlott háziasszonyok, az alábbi húsvéti fasírtreceptekből bárki megtalálja azt a rudat vagy golyót, amit az ünnepi asztalra varázsolhat.