Kacsacomb

Kacsacomb

Leírás

A kacsahús magas fehérjetartalmú, ízanyagban gazdag, rendkívül kalóriadús étel. A kacsa combját általában sütve készítik el akár egészben, akár kicsontozva. A kacsacomb rendkívül ízletes, szaftos, ám kissé zsíros hús. Gyakran készítenek mellé gyümölcsös, például narancsos vagy almás szószt, illetve jól illenek a kacsához a gyümölcsös köretek. Hagyományos körete azonban a burgonya és a párolt vörös káposzta. A kacsacombot készíthetjük konfitálás során is, amely az utóbbi időben ismét az egyre népszerűbb konyhai eljárások közé tartozik. A konfitálás lassú tűzön, zsiradékban való sütést, főzést jelent, a kacsahús esetében ízlés szerint fűszerezve, hogy a hús átvegye a fűszerek aromáját, illetve lehetőleg kacsazsírban, hogy a hús ki ne száradjon.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Hűtőben.

96 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek