r
Nosalty Logó

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Vicikó
Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 1745 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 3491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
Összesen 291 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.6 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    81 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    328 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1055.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    600 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    209.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    112 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    134 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1745 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.3 g

Zsír

  • Összesen
    339.9 g
  • Telített zsírsav
    114 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    657 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2111.7 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    107 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    130 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    419 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    432 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    225 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    112 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    432 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3491 kcal
  • 12% Fehérje
  • 0% Szénhidrát
  • 40% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    176 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 291 kcal
  • Nosalty kipróbálta
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
  2. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
  3. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
  4. Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
  5. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
  6. Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra!
  7. Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
  8. Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
  9. Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
  10. Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Receptkönyvben: 2364
  • Tegnapi nézettség: 234
  • 7 napos nézettség: 1982
  • Össznézettség: 1539377
  • Feltöltés dátuma: 2011. október 17.

Ajánló

Inkább ünnepi alkalmakra ajánlanám, zsemlegombóccal, párolt lilakáposztával, a sült szaftjából, zsírjából készült szósszal leöntve. Cabernet sauvignon borok tökéletes kísérői ennek az ételnek.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek

Receptjellemzők

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
Vicikó 251 recept

Nálunk minden Karácsonykor ez a menü. Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a zsírja, legyen szó bármilyen nagy, zsíros combokról vagy mellről. Semmiféle más fűszert nem szoktam használni, mert így tökéletes, kellemesen sós kacsaízt kapunk. Egyik alkalommal, mikor a barátnőmék jöttek hozzánk vacsorára, előtte beszélgettünk róla, hogy mi lesz, mit tervezek főzni. Hát szegény annyira megijedt, hogy kacsa lesz (először azt hittem, nem is csinálhatom meg), mert Ő még eddig mindig csak kövér, zsíros kacsákat evett-kóstolt. Így aztán nem is szereti! De annyira bízott bennem, ahogy mondtam neki,  hogy nem lesz zsíros, elhiheti nekem!  Végül persze  " jóváhagyta" a tervemet.  Igyekeztem nagyon, és olyan jól sikerült a vacsi, hogy nem tudott betelni vele...! Örültem én is nagyon! Na, persze a bajor zsemlegombóc és a párolt lilakáposzta is belejátszott. Azóta megtanulta Ő is így sütni, és többször volt már náluk is ez a menü. Természetesen a libákkal is ugyanígy lehet elbánni...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...