Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól

Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
Ropogós, omlós, sült kacsacomb - Vicikótól
130 perc / előkészület: 10 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (94)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk minden Karácsonykor ez a menü.

Nagyon szeretjük a kacsát. Addig-addig kísérleteztem a sütéssel, míg rájöttem erre a módszerre. Ahogy írtam a receptben, teljesen kisül a zsírja, legyen szó bármilyen nagy, zsíros combokról vagy mellről.

Semmiféle más fűszert nem szoktam használni, mert így tökéletes, kellemesen sós kacsaízt kapunk.

Egyik alkalommal, mikor a barátnőmék jöttek hozzánk vacsorára, előtte beszélgettünk róla, hogy mi lesz, mit tervezek főzni. Hát szegény annyira megijedt, hogy kacsa lesz (először azt hittem, nem is csinálhatom meg), mert Ő még eddig mindig csak kövér, zsíros kacsákat evett-kóstolt. Így aztán nem is szereti!

De annyira bízott bennem, ahogy mondtam neki,  hogy nem lesz zsíros, elhiheti nekem!  Végül persze  " jóváhagyta" a tervemet. smiley

Igyekeztem nagyon, és olyan jól sikerült a vacsi, hogy nem tudott betelni vele...! Örültem én is nagyon!

Na, persze a bajor zsemlegombóc és a párolt lilakáposzta is belejátszott.wink

Azóta megtanulta Ő is így sütni, és többször volt már náluk is ez a menü.

Természetesen a libákkal is ugyanígy lehet elbánni...

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Inkább ünnepi alkalmakra ajánlanám, zsemlegombóccal, párolt lilakáposztával, a sült szaftjából, zsírjából készült szósszal leöntve.

Cabernet sauvignon borok tökéletes kísérői ennek az ételnek.

alapanyagok

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét egy éles késsel bekockázzuk, és jól besózzuk.
  2. A sütőt felforrósítjuk 220 °C -ra.
  3. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe.
  4. Addig hagyjuk így őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.
  5. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle.
  6. Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra! 
  7. Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.
  8. Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús. (Egy villával, hústűvel ellenőrizzük!) A bőréből pedig kisült az összes zsírja.
  9. Ha nem: akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük, és kb. 25-30 percig tovább sütjük.
  10. Majd levesszük a fóliát, és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1 265
össznézettség: 722 029
elküldve: 116
receptkönyvben: 2 245
elkészítve: 290/309
Facebookon megjelent: 2

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

sült kacsacomb, ropogós omlós kacsacomb

Hozzászólások (94)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla88
csilla88 Wed, 2018-06-06 20:49

Kedves Vicikó :) már többször készítettem a recepted szerint, természetesen kacsánként eltér azért a sütési idő, de hála neked mindig tökéletes a végeredmény :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2017-12-26 02:02

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2017.12.25. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 17:54

Ó, kedves Vicikó!

Gratulálok a FACEBOOKON való kiemelésedhez is - fél órával ezelőtt -, igazán kedvesek Hozzád a Nosalty csapatának tagjai! :))) Ezt nem mindenki mondhatja ám el magáról, bizony! :)

Szép Karácsonyt, kedves Vicikó! :)

bernievi
bernievi Fri, 2017-04-21 20:47

Kedves Vicikó! :)

Most fogok először megpróbálkozni otthon kacsa sütéssel a népszerű recepted alapján.
Van ötleted, hogyan lehet esetleg a narancsot belecsempészni sütés közben?
Eredetileg narancsos kacsát szerettem volna készíteni, de nem találtam még egy ilyen népszerű receptet, mint a Tiéd, a narancsos változatok között sem.

Válaszod előre is köszönöm! :)

Moksaphoto
Moksaphoto Sat, 2017-02-25 15:48

Vicikó, minden elismerésem! Ez a tökéletes kacsa! Én még annyival megspékeltem a dolgot, hogy az első fordítás után 10 perccel almákat pakoltam a húsok köré és meglocsoltam a tetejüket a zsírral. Utána kb. 25 perc elég is volt a végkifejletig. Az alma is jobban megtartotta az ízét így, hogy nem az elejétől volt sütve a hússal. Nagyon finom lett, 2 perc alatt elfogyott! :)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sun, 2016-12-25 02:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.12.24. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

JUDYTH59
Walaky / JUDYTH59 Sun, 2017-12-24 18:02

Ez a cél az idén is, épp egy évvel később, k. Nosalty csapata?!
Kellemes ünnepeket Nektek! :)))

ancsika0719
ancsika0719 Tue, 2015-11-03 23:19

Szia :-)
Nagyon jó a recepted, ma elkészítettem életem első kacsa combját, de nem úgy sikerült ahogy én szerettem volna, élfogyott ,így nem lett olyan rossz, de én nem ilyennek gondoltam, hogy lesz mire elkészül.
Mit csináltam rosszul : megmostam, besóztam, bekockáztam, előmelegített sütőbe sütöttem , de túl száraz lett , mit csináltam rosszul?
Amúgy tényleg jó lett, de iszonyat száraz lett.
Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv? ancsa

kaboci
kaboci Fri, 2016-05-13 08:56

annyit tudok segítségül írni, hogy én locsolgatni szoktam sütés közben kb. 20-25 percenként a saját zsírjával és úgy garantáltan nem szárad ki-Egyébként lefedve sütöm és az utolsó 15 percben veszem le róla az alufóliát.

Koni08
Koni08 Fri, 2015-01-16 23:10

Szia Viciko, kerlek valaszolj holnap legkesobb, mert nagyon fontos! :) egesz kacsavalmis igy banunk el? A zsemlegomboc es a lilakaposzta parolt valtozatanak receptjet hol talalom? Koszonom!!

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2015-01-17 11:42

Szia!

Én nem szoktam egyben sütni a kacsát, mert szerintem darabokban sütve finomabb, jobban kisül a sok zsírja. Végül is, lehet hasonlóan készíteni, próba szerencse.

A két másik receptem linkje:

http://www.nosalty.hu/recept/eredeti-bajor-zsemlegomboc

http://www.nosalty.hu/recept/parolt-lilakaposzta

A zsemlegombócot nagyon kevés vízzel kell megnedvesíteni, tartalmas zsemle kell hozzá, és nem kell több tojás bele! Csak segítségképp írom, és nem kell a hozzászólásokban írt egyéb tanácsot megfogadni. ( liszt, és nem tudom mennyi plusz tojások, stb.. )
De a biztonság kedvéért, tervezz más köretet is hozzá, mentésre, lehet hogy nem sikerül elsőre a zsemlegombóc. :-)

Jó sütés-főzést kívánok!
Üdv:-) Vici

Koni08
Koni08 Sat, 2015-01-17 12:21

Szia! Nagyon kedves vagy, koszonom! Akkor igy probalom majd, megnezem a receptjeidet! :) koszikoszi!!

gaspareszter
geszti / gaspareszter Fri, 2015-01-02 19:18

Karácsonyra sütöttem kacsacombot a te módszereddel és nagyon-nagyon finom lett! Köszönet a receptért :)

albert81
albert81 Sun, 2014-05-18 11:44

Kedves Vicikó!
A 3. pontban azt írod, hogy bőrével lefelé tegyük a tepsibe és addig süssük, amíg barna nem lesz. Nem felfelé kéne legyen akkor?
Mindenesetre így próbálom aztán meglátjuk milyen lesz :)

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-05-31 13:33

Kedves albert81!

Ne haragudj, hogy nem válaszoltam, nagyon ritkán szoktam írogatni már itt.

Igen, így sütöm, hogy először a bőrös oldala van a tepsire fektetve, majd miután jócskán kisült a zsírja, és kissé meg is pirult, fordítjuk a a bőrös oldalával felfelé. Azaz a húsos oldala kerül ekkor a tepsire.
Meglehet, hogy fordítottnak tűnik, mint az megszokott, de ez a kis eltérés segít benne, hogy tökéletesen kisüljön a zsírja. Szerintem.

Remélem jól sikerült a múltkori sülted!

Üdv:-) Vici

albert81
albert81 Sun, 2014-06-01 07:24

Köszi a választ, én fordítva csináltam, de azért finom lett. Azért majd kipróbálom így is :)

antalos
antalos Sat, 2014-05-31 10:02

Igen, nekem is ez a problémám. Ha a továbbiakat olvassuk, akkor értelemszerűen először bőrével FELFELÉ a logikus. Jó lenne persze ha a receptgazda döntene efelől...:)
Végül hogy csináltad? És milyen lett?

vicikó
Vicikó / vicikó Sat, 2014-05-31 13:26

Kedves antalos!

Ahogy a leírásban is szerepel, először a bőrös oldala van lefelé, azaz érintkezik a tepsivel. Majd miután megszínesedik a bőre, kisült a zsírja, ekkor fordítjuk meg a combokat, így a húsos fele kerül alulra. A bőre felül van.
Innentől nem kell forgatni, annál is inkább, mert a a bőre kissé ragadós, és odasülne a tepsire.

Lehet, hogy logikátlannak tűnik, de nekem így vált be!

Üdv: a receptgazda

antalos
antalos Sat, 2014-05-31 21:19

Kedves Vicikó!

Úgy érzem, megbántottalak, pedig szerintem csak félreértettél. A logikátlanságot nem az elkészítés módjában látom, hanem a recept leírásában, és azért, mert ha valaki azt írja, hogy addig sütjük, amig megszinesedik a bőre, akkor az ember arra gondol, hogy azt látja hogy épp milyen a színe, vagyis az van felül, mert hogy alulra nem tudok látni.
De a válaszod egyértelművé tette, hogy csak én gondolkodom túl mereven és jól írtad le az utasításokat.
Kérlek, ne haragudj, nem kötözködni akartam, csak biztos lenni, hogy jól értek-e mindent. Holnap készülök kipróbálni, pont jókor jött a válaszod és nagyon köszönöm.

Üdv: antalos

enyediandrea
enyediandrea Tue, 2014-04-29 15:27

Kedves Vicikó, egy fél kacsát sütöttem meg a recepted szerint és nyam-nyammmm! nagyon finom lett. És puha. Köszönöm :)

R.Zsuzsa
R.Zsuzsa Sun, 2014-02-16 14:30

Szia!
Megsütöttem, nagyon finom lett. Picit talán túl is sütöttem, mert eléggé kiszáradt a bőre, de legközelebb jobban figyelek a színre, most a minimális, általad írt időket tartottam.
Ettől függetlenül belül nagyon finom, puha volt a husi, kívül pedig jó kis tepertőízű, ropogós.

Callista
Callista Mon, 2013-12-30 14:06

Egyszer sütöttem eddig kacsát de nem lett finom ezért nem is mertem vele többet próbálkozni, most viszont kaptunk 4 szép kacsacombot és megcsináltam a recepted alapján! Nagyon jó lett, örök hála érte, ezentúl csak így csinálom! :))

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2013-12-31 16:23

Szia!

Igazán örülök, hogy ízlett az így elkészített kacsád! :)
Nagyon szívesen, és köszi, hogy vissza is jeleztél

Boldog új évet kívánok!

Üdv:-) Vici

Ittzés Szilvia
Ittzés Szilvia Sun, 2013-12-29 18:45

Életem első kacsája, és egyből Szentestére! Tökéletes recept! Az egész család nevében köszönöm!

vicikó
Vicikó / vicikó Sun, 2013-12-29 20:14

Szia Szilvi!

Tudod, aki mer, az nyer! :-)

Nagyon szívesen, és örülök, hogy ezek szerint jól is sikerült az ünnepi fogás!
Boldog új évet kívánok!
Üdv:-) Vici

Daggantyu
Daggantyu Wed, 2013-12-25 11:07

Nálunk is ez volt a tegnapi vacsi, hát huhh... köszönjük a receptet, ISTENI lett! Első kacsám, és most már biztos, hogy nem az utolsó :)

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-25 21:15

Nagyon örülök! :-) És, hogy elsőre ilyen jó lett...!!!:-)

További szép ünnepet kívánok!

Üdv:-) Vici

berenyitundi
berenyitundi Wed, 2013-12-25 09:20

Kedves vicikó!
Tegnap este ezt készítettem vacsira, isteni finom lett, mindenkit sikerült levenni a lábáról! :)
Köszönöm a szuper receptet!
Boldog Karácsonyt! :)

vicikó
Vicikó / vicikó Wed, 2013-12-25 21:18

Kedves Tündi!

Nagyon örülök, és nagyon szívesen a receptet!
És a lábról való levétel!?, akkor tényleg bejött :-))))

Köszi, hogy megírtad!

További szép Karácsonyt kívánok!
Üdv:-) Vici

DnéViki80
DnéViki80 Tue, 2013-12-24 15:37

Szia Vicikó!
Őszinte leszek, soha nem készítettem és ettem még kacsát, de karácsony tiszteletére és a férjemnek meglepetésként a Te receptedet választottam. A sült kacsacomb elkészült. :) :) Nagyon jól nézz ki, szép aranybarnák és remélem finomak. A kritikus csak ezek után ér haza. De köszönöm az egyszerű receptet. Hipp- hopp és kész. :) Boldog Karácsonyt!!!!

1745
kacsacomb 4 db
0 ízlés szerint