r
Nosalty Logó

Narancsszószos kacsa

TraRita
Narancsszószos kacsa
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1061
Kalória
22.5g
Fehérje
83.8g
Szénhidrát
71.1g
Zsír
242.8g
Víz
136.8g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
68g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 168 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    22.5 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    836.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    376 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    83.8 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    242.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    250 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    630 micro
  • β-karotin
    1544 micro
  • β-crypt
    118 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 1061 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    90 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    135 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3344.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    1503 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    335.1 g
  • Cukor
    272 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    971.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    998 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    295 mg
  • D vitamin:
    187 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    301 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    360 micro
  • α-karotin
    2520 micro
  • β-karotin
    6178 micro
  • β-crypt
    474 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    708 micro
Összesen 4239 kcal
  • 5% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    132.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    38.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    100 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 168 kcal

Elkészítés

  1. A kacsát megmossuk, sózzuk, borsozzuk, a hasüregébe egy egész narancsot teszünk és tepsibe rakjuk.
  2. Megtisztítjuk a répát, zöldséget, hagymát, daraboljuk és a kacsa köré tesszük. Beleöntjük a húslét, majd lefedve megpároljuk, és amikor már puha (ez legalább 1 óra) pirosra sütjük.
  3. Elkészítjük a narancsszószt: a mosott citrom és narancs héját vékonyra vágjuk, levüket kifacsarjuk. Megpirítjuk a cukrot, beletesszük a gyümölcsök héját, majd a levét, és simára főzzük. Hozzáadjuk a lekvárt, majd a kacsa levében (fél dl) elkeverjük a keményítőt és besűrítjük a narancsos szószt, végül sózzuk, borsozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Régóta őrizgetem ezt a receptet, mindig is vágytam arra, hogy elkészítsem. Bár egész kacsával csak egyszer csináltam, de combból már sokszor az asztalunkra került. Nálunk az jobban megy. Sőt, ha abból készítem, akkor kuktában szoktam megpárolni, akkor az ízek egész mások, és gyorsabban is készül. Különleges és nagyon finom. A karácsonyi menüsorban ismét szerepet kapott. :) Nagyon szeretem a gyümölcsöket a húsokkal, ez a narancsszósz pedig egyszerűen fenséges. :D

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek