Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsarillette savanykás rebarbarával és ropogós bagettal

Kacsarillette savanykás rebarbarával és ropogós bagettal
Kacsarillette savanykás rebarbarával és ropogós bagettal
260 perc / előkészület: 20 perc sütés: 240 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fine dining éttermekben bármikor megkóstolhatjuk a legkülönlegesebb fogásokat mesterszakácsok keze alól, azonban vannak olyan ételek, amelyekkel otthon is meglephetjük párunkat vagy családunkat. Íme egy könnyű nyári recept, Orosz Gábortól, a KIOSK Budapest séfjétől, aki az idei Le Diner en Blanc fogásaiért is felel. 

Ha szeretnétek részt venni ezen a különleges budapesti titkos eseményen, itt tudtok regisztrálni! 

hozzávalók / 4 adag

A kacsa

A köret

Szólj hozzá!

elkészítés

A kacsa

  1. Első lépésben elkészítjük a konfitált kacsacombot. A friss combokat sózzuk és borsozzuk, majd ráöntjük az olvasztott kacsazsírt, a felvágott vöröshagymát, fokhagyma gerezdeket, rozmaringot és 2 evőkanál olíva olajat.
  2. Alacsony hőmérsékleten 3-4 órán keresztül, sütőben szép lassan puhára konfitáljuk.
  3. Hagyjuk langyosra hűlni, a saját zsírjában, majd 2 villa segítségével szedjük szép szálakra.
  4. A húst keverjük össze egy kevés sült zsírral, mustárral, szeletelt újhagymával, szükség szerint sóval, borssal ízesítjük, fűszerezzük.
  5. Az elkészült kacsa rillettet célszerű akár egy csatos üvegben tárolni és tálalni is.

A köret

  1. Pucoljuk meg a rebarbarát, majd a cukrot lekaramellizáljuk, és rátesszük a kockára vágott rebarbarát.
  2. Enyhén sózzuk, majd 2-3 perc alatt puhára főzzük a forró cukor segítségével.
  3. Az elkészült kacsa rillettet célszerű akár egy csatos üvegben tárolni és tálalni is.
  4. A friss ropogós bagetteket felszeleteljük és lazán ráhalmozzuk a kacsahúst, és egy kevés rebarbara darabkákat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 258
elküldve: 0
receptkönyvben: 10
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
960 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: ősz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1268
kacsacomb 3 db
rozmaring 1 szál
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 3 gerezd
kacsazsír 6 ek
olívaolaj 2 ek
újhagyma 2 db
4 csipet
fekete bors 3 csipet
dijoni mustár 1 ek
rebarbara 1 közepes szár
barna cukor 1.5 ek
bagett 0.5 kg