Mexikói leves gombával, virslivel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
28g vöröshagyma10 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
17g zöldpaprika3 kcal
-
2 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
50g gomba11 kcal
-
50g csemegekukorica43 kcal
-
50g vörösbab169 kcal
-
27 kcal
-
8g ketchup8 kcal
-
417g alaplé29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g zellersó0 kcal
-
0 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
33g főzőtejszín44 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
63 kcal
-
33g virsli90 kcal
Összesen
529
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
12 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
300g gomba64 kcal
-
300g csemegekukorica258 kcal
-
300g vörösbab1011 kcal
-
200g sűrített paradicsom164 kcal
-
45g ketchup45 kcal
-
2500g alaplé175 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g zellersó0 kcal
-
0 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
200g főzőtejszín262 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
-
200g virsli538 kcal
Összesen
3163
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
3.7g vöröshagyma1 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
2.1g zöldpaprika0 kcal
-
1.2g hegyes erős paprika0 kcal
-
4.3g paradicsom1 kcal
-
6.4g gomba1 kcal
-
6.4g csemegekukorica6 kcal
-
6.4g vörösbab22 kcal
-
4.3g sűrített paradicsom4 kcal
-
1g ketchup1 kcal
-
53.7g alaplé4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g petrezselyem0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
-
0g koriander0 kcal
-
0g zellersó0 kcal
-
0 kcal
-
0.4g cukor2 kcal
-
4.3g főzőtejszín6 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
-
0.9g napraforgó olaj8 kcal
-
4.3g virsli12 kcal
Összesen
69
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.4 g
Zsír
-
Összesen 20.5 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 34 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2518.6 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 196 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 125 mg
-
Foszfor 433 mg
-
Nátrium 1734 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 61.9 g
-
Cukor 18 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 240.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 39 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 247 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 58 micro
-
α-karotin 57 micro
-
β-karotin 547 micro
-
β-crypt 58 micro
-
Likopin 11350 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
529
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 134.3 g
Zsír
-
Összesen 123.1 g
-
Telített zsírsav 39 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 202 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 15111.6 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 119 mg
-
Kálcium 1178 mg
-
Vas 38 mg
-
Magnézium 750 mg
-
Foszfor 2597 mg
-
Nátrium 10402 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 371.3 g
-
Cukor 108 mg
-
Élelmi rost 72 mg
VÍZ
-
Összesen 1442.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 649 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 30 mg
-
C vitamin: 235 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 74 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 37 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1482 micro
-
Kolin: 471 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 342 micro
-
β-karotin 3281 micro
-
β-crypt 351 micro
-
Likopin 68102 micro
-
Lut-zea 2540 micro
Összesen
3163
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.9 g
Zsír
-
Összesen 2.6 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 4 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 324.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 25 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 223 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 31 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 70 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 1463 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 db hegyes erős paprika
-
2 db paradicsom
-
30 dkg gomba
-
30 dkg csemegekukorica
-
30 dkg vörösbab
-
20 dkg sűrített paradicsom
-
3 ek ketchup
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
petrezselyem ízlés szerint
-
bazsalikom ízlés szerint
-
koriander ízlés szerint
-
zellersó ízlés szerint
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
2 ek cukor
-
2 dl főzőtejszín
-
1 evőkanál finomliszt
-
0.5 dl napraforgó olaj
-
20 dkg virsli
Elkészítés
- Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a daraboltpaprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
- Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
- Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
- Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
- Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
- Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
- Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
- A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest.
- Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
- A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 209
- Tegnapi nézettség: 10
- 7 napos nézettség: 26
- Össznézettség: 17235
- Feltöltés dátuma: 2011. június 13.
Ajánló
Ha nem szeretnénk csípősre készíteni, az erősebb paprika elhagyható. A paradicsompüré helyett, finom, házi paradicsomlével is készíthetjük, akkor kevesebb alaplét használva. Tálalásnál szelhetünk még rá csípős vagy erős paprikát.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
Geleva
100 recept
Nem is ragozom. Saját találmány, a saját szám íze szerint. Az már nem újdonság, hogy erőset erőssel, bármikor. :) Azért a családnak is nagyon ízlett, bár én vagyok a függő. Persze, magamnak tettem még bele chilit. A virsli is nagyon jól illett a jellegéhez.