r
Nosalty Logó

Mexikói leves gombával, virslivel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Geleva
Mexikói leves gombával, virslivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 69 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2518.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    1734 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    58 micro
  • Likopin
    11350 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 529 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    134.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15111.6 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1178 mg
  • Vas
    38 mg
  • Magnézium
    750 mg
  • Foszfor
    2597 mg
  • Nátrium
    10402 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    371.3 g
  • Cukor
    108 mg
  • Élelmi rost
    72 mg

VÍZ

  • Összesen
    1442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    649 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1482 micro
  • Kolin:
    471 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    342 micro
  • β-karotin
    3281 micro
  • β-crypt
    351 micro
  • Likopin
    68102 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 3163 kcal
  • 6% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    223 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    1463 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 69 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon karamellizáljuk a cukrot, majd ebben pirítjuk rövid ideig a hagymát, rádobjuk a daraboltpaprikákat és a paradicsomot. Puhulásig sütjük.
  2. Hozzáadjuk a gombát, a fokhagymát.
  3. Fűszerezzük sóval, borssal, és ha elfőtte a levét rádobjuk a petrezselymet, majd megszórjuk pirospaprikával.
  4. Átforgatjuk, ráborítjuk a paradicsompürét, elkeverjük és felengedjük az alaplével.
  5. Ízesítjük a fűszerekkel és a ketchuppel.
  6. Főzzük kb. 10 percet és magasabbra állítjuk a hőt alatta.
  7. Beletesszük a kukoricát és a babot lé nélkül és jól átforraljuk.
  8. A tejszínnel és egy kevés vízzel elkeverjük a lisztet vagy a keményítőt és besűrítjük vele a levest.
  9. Megkóstoljuk, utánaízesítünk, ha szükséges.
  10. A végén beletesszük a karikára szelt virslit, ezzel már csak pár percig főzzük.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 209
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 26
  • Össznézettség: 17235
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 13.

Ajánló

Ha nem szeretnénk csípősre készíteni, az erősebb paprika elhagyható. A paradicsompüré helyett, finom, házi paradicsomlével is készíthetjük, akkor kevesebb alaplét használva. Tálalásnál szelhetünk még rá csípős vagy erős paprikát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem is ragozom. Saját találmány, a saját szám íze szerint. Az már nem újdonság, hogy erőset erőssel, bármikor. :) Azért a családnak is nagyon ízlett, bár én vagyok a függő. Persze, magamnak tettem még bele chilit. A virsli is nagyon jól illett a jellegéhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...