Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Böjti gombaleves

Böjti gombaleves
Böjti gombaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szoktam böjtölni a nagypéntek kivételével, ezt őszintén megmondom. Nagyon erősen húsevő vagyok, 1 hétig nem bírnám hús nélkül, nemhogy 40 napig. De azért vannak olyan böjti ételek, melyeket nagyon szeretek. S nem utolsó sorban, sokan vannak, akik böjtölnek, vegetáriánusok, nekik mindenképp ajánlom ezt a levest, mert nagyon finom. S mivel már a nagypéntek is közeledik, épp időszerűnek tartom ezt a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, majd megpároljuk benne a gombát és az apróra vágott petrezselymet, míg a gomba leve teljesen el nem fő.
  2. Ezután lehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne alaposan a lisztet, majd visszatesszük a tűzre és felöntjük az alaplével. Sózzuk, borsozzuk, szerecsendió virágot teszünk bele és a citromlevet, majd összerottyantjuk.
  3. Ezt követően a tojássárgáját elkeverjük a tejföllel, s folyamatos keverés mellett a leveshez öntjük. Egyet még lobbantunk rajta, s kész is van a leves.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 21 491
elküldve: 4
receptkönyvben: 196
elkészítve: 9/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, tejfölös gombaleves, gombaleves szerecsendióval

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Mon, 2013-02-11 15:54

Elkészítettem ennek a receptnek az alapján életem első gombalevesét. Nagyon finom lett, annyit módosítottam rajta csak, hogy a végén az egészet leturmixoltam, hogy sűrű legyen. Nagyon finom, köszönöm a receptet!

palice
palice / palice Mon, 2012-04-23 21:55

Szia R&Cs!
Haaaaat ez fantasztikus ! Nagyon-nagyon finom volt es nagyon-nagyon izlett!!!! :))))
Batran ajanlom a kiprobalasra!
Koszonom a receptet.
Udv,Alice.

RozmaringandCsokoládé
Rozmaring&Csokoládé / RozmaringandCsokoládé Mon, 2012-04-23 22:02

Ne viccelj Alice, nagyon szívesen adtam a receptet, s nagyon örülök, hogy ízlett! S külön köszönöm, hogy visszajelezted a tapasztalatod, ez nagyon jól esett!
Szép estét,
Rozmaring&Csokoládé

palice
palice / palice Wed, 2012-04-11 16:25

Szia R&Cs!
Milyen tejfol 3/4 -e? Kis vagy nagy doboz? Koszi! :)
Udv,Alice.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-04-10 17:21

Nagyon szépen köszönöm, krémes leves finom, gomba finom, kombinációja még finomabb, ....húsvét után főleg jól fog esni.:-))
Elmentettem.:-))

Szép tavaszias napokat kívánok!

Éva-Anyóca

235
csiperkegomba 30 dkg
vaj 5 dkg
petrezselyem 1 csokor
citromlé 2 teáskanál
finomliszt 1 púpozott ek
tejföl 135 g
tojássárgája 1 db
zöldség alaplé 1.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió virág 0 ízlés szerint