Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombaleves ahogy Katharosz készíti

Gombaleves ahogy Katharosz készíti
Gombaleves ahogy Katharosz készíti
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, ízletes leves, aki szereti a gombát, annak érdemes kipróbálnia.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát finomra vágjuk, és az olajon 2-3 percig pirítjuk.
  2. Közben hozzáadjuk a kb. 3 cm-es, kisebb hasábokra vágott répát, majd a felszeletelt gombát, a felaprított petrezselymet, fűszerezzük, és tovább pirítjuk.
  3. Ezután megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük, és felengedjük kb. 1,5 l vízzel, belerakjuk a leveskockát, ízesítjük, és készre főzzük.
  4. Közben 1 tojásból, lisztből és egy darabka vajból galuskát készítünk, majd egy kanál segítségével a levesbe szaggatjuk.
  5. Végül tejföllel ízesítjük (hőkiegyenlítést végzünk).
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 492
elküldve: 0
receptkönyvben: 97
elkészítve: 10/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
457 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombaleves, tejfölös gombaleves, zöldséges gombaleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

161
vöröshagyma 1 közepes db
gomba 0.5 kg
sárgarépa 2 közepes db
napraforgó olaj 3 ek
ételízesítő 1 kávéskanál
leveskocka 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 1 csokor
finomliszt 1 ek
fűszerpaprika 1 ek
tejföl 3 ek