Meggyes vegán csokitorta

- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
19g finomliszt68 kcal
-
16 kcal
-
29g nádcukor109 kcal
-
23 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
-
23g víz0 kcal
-
0 kcal
-
10g almapüré4 kcal
-
3g repceolaj22 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
2g kókuszzsír17 kcal
A töltelékhez
-
5g meggylekvár14 kcal
-
4g likőr12 kcal
-
13g meggy6 kcal
A mázhoz
-
14g nádcukor55 kcal
-
8g kókuszzsír67 kcal
-
3g szójatej1 kcal
-
6 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
150g finomliszt546 kcal
-
127 kcal
-
230g nádcukor874 kcal
-
182 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
3g só0 kcal
-
180g víz0 kcal
-
0 kcal
-
80g almapüré34 kcal
-
20g repceolaj177 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
15g kókuszzsír134 kcal
A töltelékhez
-
40g meggylekvár111 kcal
-
30g likőr98 kcal
-
100g meggy45 kcal
A mázhoz
-
115g nádcukor437 kcal
-
60g kókuszzsír535 kcal
-
20g szójatej11 kcal
-
46 kcal
-
0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
A piskótához
-
12.6g finomliszt46 kcal
-
11 kcal
-
19.3g nádcukor73 kcal
-
6.7g cukrozatlan kakaópor15 kcal
-
0 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
15.1g víz0 kcal
-
0.3g vanília kivonat0 kcal
-
6.7g almapüré3 kcal
-
1.7g repceolaj15 kcal
-
0g almaecet0 kcal
-
1.3g kókuszzsír11 kcal
A töltelékhez
-
3.4g meggylekvár9 kcal
-
2.5g likőr8 kcal
-
8.4g meggy4 kcal
A mázhoz
-
9.6g nádcukor37 kcal
-
5g kókuszzsír45 kcal
-
1.7g szójatej1 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
0.7g vanília kivonat0 kcal
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 5.5 g
Zsír
-
Összesen 14.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 2 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 462.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 139 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 74 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 50.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 14 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 89 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27 micro
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 43.7 g
Zsír
-
Összesen 115.8 g
-
Telített zsírsav 75 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 17 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3698.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 76 mg
-
Kálcium 489 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 634 mg
-
Foszfor 1111 mg
-
Nátrium 1348 mg
-
Réz 5 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 592.1 g
-
Cukor 381 mg
-
Élelmi rost 48 mg
VÍZ
-
Összesen 401.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 110 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 51 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 715 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 219 micro
- 3% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 9.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 1 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 310.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 53 mg
-
Foszfor 93 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 49.7 g
-
Cukor 32 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 33.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 9 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 5 mg
-
Retinol - A vitamin: 4 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 60 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Hozzávalók
A piskótához
-
0.3 bögre teljeskiőrlésű tönkölybúza liszt
-
8 dkg cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál szódabikarbóna
-
1 teáskanál sütőpor
-
0.5 teáskanál só
-
1.8 dl víz
-
1 teáskanál vanília kivonat
-
8 dkg almapüré
-
1 teáskanál almaecet
A töltelékhez
A mázhoz
-
4 ek kókuszzsír
-
20 ml szójatej
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
2 teáskanál vanília kivonat
Elkészítés
A piskótához
- A sütőt előmelegítjük.
- Összekeverjük a piskótához a száraz hozzávalókat, majd hozzáadjuk a folyékonyakat is, és alaposan kikeverjük.
- Kizsírozott, kis méretű kapcsos kerek formába öntjük, és megsütjük (tűpróbával ellenőrizzük, hogy ragad-e még a belseje, ha igen, akkor tovább sütjük, míg jó nem lesz).
- Sütés közben a teteje felpúposodik, ezt a „púpot” levágjuk, amikor már teljesen kihűlt a tészta, és apró kockákra vágjuk.
- Egy villával hozzákeverjük a kávélikőrt, a meggyet és a meggylekvárt, míg sűrű massza nem lesz, vigyázva, hogy ne legyen túl nedves, mert akkor eláztatja a tortát.
- A piskóta megmaradt alsó részét további két lapra vágjuk, és a fenti masszát a két lap közé visszatöltjük.
- Ha nincs kicsi kapcsos formánk, akkor egy hasonló méretű kerek vagy szögletes jénaiban is meg lehet sütni. Ha sütőpapírt teszünk bele, azzal könnyen ki tudjuk emelni.
- A mázhoz összekeverjük a hozzávalókat, forrásig hevítjük, utána még kb. két percig közepes hőmérsékleten főzzük, majd azonnal a tortára öntjük. Elsimítjuk, és megdermedésig békén hagyjuk. (Már ha van elég önuralmunk.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 18
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 692
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 78489
- Feltöltés dátuma: 2012. február 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Receptkategóriák
-
- főkategória:
-
- kategória:

Tulajdonképpen a véletlennek köszönhető, hogy ilyen jól sikerült. Keveselltem az eredeti receptben szereplő 1 teáskanálnyi szódabikarbónát, ezért tettem még bele ugyanennyi sütőport. Viszont ettől sütés közben a tészta úgy felpúposodott, hogy így már nem tudtam volna ráönteni a mázat. Nem estem kétségbe, mert eszembe jutott anyukám isteni puncstortája, és ez adta a mentő ötletet. A felpúposodott részt egyszerűen levágtam, apró darabokra vagdostam, összekevertem a kávélikőrrel, cukrozatlan meggylekvárral és kimagozott meggyel, majd visszatöltöttem a maradék piskótába, amit előtte két részre vágtam. A tészta ettől még szaftosabb lett, és így a csokimázat is rá tudtam már kenni a tetejére. Csak azt nem bírtuk kivárni, míg teljesen megszilárdul.
Hozzászólások (12)
Szia! ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚúú nagyon jól néz ki,mentettem!üdv Csató
Remélem, ízleni fog!
Szia! A szójatejet és a kókuszzsírt szeretném mással helyettesíteni. Van valami ötleted? Köszi és nagyon fincsinek látszik ! Györgyi
Szia! Ha nem fontos, hogy vegán legyen, akkor sima tehéntejjel, illetve vajjal vagy margarinnal lehet helyettesíteni a mázhoz a hozzávalókat, de így egészségesebb.
Hát ebben biztos vagyok!!!!!!!!:))üdv Csató
Muszáj bele az ecet? Olyan nagyon nem akaródzik beletenni...
Az ecet indítja be a süt?port és a szódabikarbónát, és a torta ízében egyáltalán nem érz?dik.
Szia, nagyon tetszik a receptet, szeretném elkészíteni a hétvégén, de nem látom, hogy mekkora a mér?poharad? Köszi a segítséget, Andi
Szia, 250 ml-es a mér?pohár.
Köszönöm!!!
Nagyon örülök ennek a receptnek.Én is próbálok egészségesen élni,és sokszor sütök tej és tojás mentesen is.Köszönöm!
Nálunk most készül! :-)
És hogy sikerült? :)
Szia! Nagyon tetszik a recepted, ki fogom próbálni. Mit gondolsz, nádcukor helyett nyírfacukorral is süthetem?
Szia! Nyírfacukorral is ugyanolyan finom lesz szerintem. :) Sok sikert hozzá.
Készítheted sima kristálycukorral is.Nincs jelent?sége,mert mindegyik egyforma.Ez tudományosan bizonyított.
Szia! Az almapürét mivel helyettesíthetem?
Szia! Az almapüré szerepe, hogy lazítsa a tésztát, mivel nincs benne felvert tojás. Ha almapüré nem áll rendelkezésre, talán egy picivel több süt?port tennék bele. De almapürét nagyon könny? készíteni, a meghámozott almát kevés vízben puhára f?zöd, majd összeturmixolod. :)
Kedves Cherry Pie! Csak azért regisztráltam, hogy megköszönhessem ezt a fantasztikus receptet!!! Múlt héten készítettem el?ször és akkora sikere volt, hogy most is éppen sül egy adag a süt?ben :) Apukám szerint ez a világ legfinomabb csokitortája beleszámítva a tojásos verziókat is! Bár picit módosítottam, hogy beleférjen a szigorú étrendembe: az egész adagot teljes ki?rlés? tönkölybúzalisztb?l csináltam és a nádcukor helyett nyírfacukrot használtam. Mivel nálam tiltólistás az alkohol és az ecet is, így teljesen kihagytam bel?le az almaecetet (így nem lett púpja, de azért szép magas lett) és az áztatós részt, helyette csak félbevágtam, mindkét oldalát megkentem vastagon lekvárral és betöltöttem a meggyel. A hozzám hasonló szigorú vegánoknak üzenem, hogy így is isteni lett, nem elengedhetetlenek ezek az alapanyagok! :)
Szia, köszönöm a kedves hozzászólást, így tényleg nemcsak finom lett a tortád, hanem szuperegészséges is. Kipróbálom ezt a verziót is. :)
Szia! Jól néz ki,el is készítettem,bár nem lett "púpos"! Viszont a "púpot" pótoltam darált keksszel,és úgy is finom lett! Köszönöm a receptet!
Rizsliszttel lehet csinálni?