Meggy

Meggy

Leírás

A cseresznye rokona, pirosas-mélybordó színű savanykás gyümölcs. Hatékony antioxidáns. Nem utóérő, hamar romlásnak indul. Szárasan leszedett meggyet vegyünk, vagy szárastól szedjük le a fáról, így jobban eláll. A mélyhűtést jól bírja.

Mikor vegyem

Májustól júliusig.

hogyan tároljam

Hűtőben tartva két-három napig fogyasztható marad.

100g Meggy

fehérjetartalom

1 g

zsírtartalom

0.24 g

szénhidráttartalom

12.18 g

víztartalom

86.13 g

Hány kalória

gramm

meggy?

Top ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Foszfor

15 mg

Magnézium

9 mg

Nátrium

3 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.044 g

C vitamin

10 mg

Kolin

6.1 mg

Béta-karotin

770 µg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

1 g

Zsír

telített zsírsav

0.068 g

egyszeresen telített zsírsav

0.082 g

többszörösen telített zsírsav

0.09 g

ásványi anyagok

Kalcium

16 mg

Vas

0.32 mg

Magnézium

9 mg

Foszfor

15 mg

Nátrium

3 mg

Cink

0.1 mg

Réz

0.104 mg

Mangán

0.112 mg

szénhidrát

rost

1.6 g

cukor

8.49 g

víz

86.13 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.03 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.04 mg

Niacin - B3 vitamin

0.4 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.143 mg

Folát

8 µg

Kolin

6.1 mg

Béta-karotin

770 µg

Lutein+zeaxantin

85 µg

E vitamin

0.07 mg

K vitamin

2.1 µg

A vitamin

64 µg

C vitamin

10 mg

B6 vitamin

0.044 g

1153 találat

Címlapról ajánljuk

Csak egy dolog kell, hogy soha többé ne duguljon el...

A mosogató lefolyóján napi szinten rengeteg apró kosz, ételmaradék és egyéb szennyeződés utazik, és bizony nem mindig akarnak véglegesen távozni. A dugulás elhárításához szerencsére csak egy egyszerű dolog kell. Otthon Tippünkben felfedjük, mi is ez pontosan!

Nosalty

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ne olajon süsd a tükörtojást, ha jót akarsz magadnak

A megszokott és jól bevált tojássütési módszerrel ugyan semmi baj nincsen, de természetesen mindig van hová fokozni a dolgokat. Ezt a célt szolgálja az olaj lecserélése is: egy másik alapanyaggal ugyanis fenséges, karamellizált aljú, tökéletes állagú tükürtojást kaphatunk.