Meggylekvár

Meggylekvár

Leírás

A megy savanykás ízű bogyós gyümölcs. Magas vitamin és ásványi anyag tartalma miatt igen egészséges. Vízhajtó és emésztéssegítő hatású. A legtöbb meggyet nyersen, vagy süteményekben fogyasztjuk, de a belőle készült bor, pálinka, lekvár és befőtt is nagyon finom. A meggylekvárnak hígabbnak, egységesebb állagúnak kell lennie, mint a dzsemnek, ez utóbbi a szabvány szerint tartalmazhat gyümölcsdarabokat is.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Száraz, sötét, hűvös helyen.

169 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

19 egészséges húsmentes fogás, ami a szivárvány minden színében pompázik

A természetben mindenütt megtalálható a sokszínűség: szerves része életünknek, körülvesz és meghatároz bennünket. Minél több színt hozunk be az étrendünkbe, a szervezetünk is annál boldogabb lesz. Ezt vallja Sharon Palmer, híres dietetikus és könyvszerző is, aki munkásságával a sokszínű növényi alapanyagok fogyasztását népszerűsíti. Üzenete ihlette ezt az összeállításunkat, fogadjátok sok szeretettel a Nosalty legszínesebb ételeit!

Nosalty

További cikkek