r
Nosalty Logó

Mozart-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Mozart-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 1651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 13179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Összesen 400 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    90.3 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1075.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    226 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    433 mg
  • Nátrium
    255 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.6 g
  • Cukor
    133 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    266 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    260 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 1651 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    154.7 g

Zsír

  • Összesen
    722.7 g
  • Telített zsírsav
    456 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    114 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1338 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8601.6 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    1808 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    996 mg
  • Foszfor
    3461 mg
  • Nátrium
    2037 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1501.2 g
  • Cukor
    1064 mg
  • Élelmi rost
    76 mg

VÍZ

  • Összesen
    322.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2128 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    733 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2081 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    543 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 13179 kcal
  • 6% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.6 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Durvára lereszeljük a szamos marcipánt. A puha vajjal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a mandulaaromával, a csipet sóval krémesre keverjük a lereszelt marcipánt. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majda tejet és a sütőporos lisztet felváltva, több részletben hozzákeverjük. A kivajazott-kilisztezett tortaformába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig sütjük. Ha megsült (tűpróba!) rácsra tesszük, és kihűtjük.
  2. 3,75 dl tejszínt felforralunk, és hozzáadjuk a feldarabolt 22,5 dkg étcsokoládét. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és hozzákeverjük a 30 dkg nutellát. Kihűtjük, és hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  3. A kihűlt tortalapot háromfelé vágjuk. Az alsó lapot megkenjük az áfonyadzsemmel. Rátesszük a középső lapot. Erre rákenjük a felhabosított csokis-nugátos krém kétharmadát.
  4. Felverjük a 2,5 dl tejszínt 2 dkg porcukorral, 1 cs vaníliás cukorral és a habfixálóval. Ezt rákenjük a krémre és a torta oldalát is bekenjük vele. Rátesszük a felső lapot. A megmaradt csokis-nutellás krémből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit vékonyan rákenjük a felső tortalapra. A lübecki marcipánmasszát kinyújtjuk akkorára, amekkora a torta teteje egy alufólián, és rátesszük a torta tetejére.
  5. Felolvasztjuk a 10 dkg étcsokoládés tortabevonót, és a marcipánra csurgatjuk. Egy lapos élű késsel elsimítjuk. Hűtjük 15 percet, majd a megmaradt krémmel, egy kivételével félbevágott mozart kugeln-ekkel díszítjük. Az egészben hagyott kugelnt a torta közepére tesszük. Pár órára hűtőbe tesszük, aztán szeletelhetjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 24098
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 06.

Receptkategóriák

Mozart-torta
Gonoszka1 428 recept

Az alapreceptet egy másik főzős-sütős fórumon találtam. Átalakítottam, változtattam rajta, és így született meg Tímea sógornőmnek ez a szülinapi torta. 

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A tortaforma kenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek