Almapüré

Almapüré

Leírás

Meghámozott, majd megfőzött alma pépesített változata. Készülhet belőle télire eltett kompót; frissen, tartósítószer- és fűszermentesen elkészítve pedig már 5-6 hónapos kortól adható a babáknak. Akár bolti, akár otthon eltett almapürét használunk, jelentősen megkönnyíthetjük és meggyorsíthatjuk egy sütemény, torta, gyümölcsleves elkészítését.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás előtt napfénytől védett, száraz, hűvös helyen. Felbontás után kizárólag hűtőben tároljuk, és néhány napon belül fogyasszuk el.

100g Almapüré

fehérjetartalom

0.17 g

zsírtartalom

0.024 g

szénhidráttartalom

11.27 g

víztartalom

88.22 g

gramm almapüré?

Top ásványi anyagok

Foszfor

5 mg

Kalcium

4 mg

Magnézium

3 mg

Nátrium

2 mg

Top vitaminok

B6 vitamin

0.027 g

Kolin

2.2 mg

C vitamin

1 mg

E vitamin

0.16 mg


Tápanyagtartalom / 100 gramm

fehérje

0.17 g

Zsír

telített zsírsav

0.008 g

egyszeresen telített zsírsav

0.002 g

többszörösen telített zsírsav

0.014 g

ásványi anyagok

Kalcium

4 mg

Vas

0.23 mg

Magnézium

3 mg

Foszfor

5 mg

Nátrium

2 mg

Cink

0.03 mg

Réz

0.027 mg

Mangán

0.025 mg

Szelén

0.3 µg

szénhidrát

rost

1.1 g

cukor

9.39 g

víz

88.22 g

vitaminok

Tiamin - B1 vitamin

0.026 mg

Riboflavin - B2 vitamin

0.03 mg

Niacin - B3 vitamin

0.084 mg

Pantoténsav - B5 vitamin

0.041 mg

Folát

3 µg

Kolin

2.2 mg

Béta-karotin

13 µg

Béta-kriptoxantin

9 µg

Lutein+zeaxantin

18 µg

E vitamin

0.16 mg

K vitamin

0.5 µg

A vitamin

1 µg

C vitamin

1 mg

B6 vitamin

0.027 g

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...