r
Nosalty Logó

Legfinomabb csokitorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
anitabene08
Legfinomabb csokitorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 7051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Összesen 328 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    79.9 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    844.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    185 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.1 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    141.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    673 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    310 mg
  • Retinol - A vitamin:
    663 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    502 micro
Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    112.4 g

Zsír

  • Összesen
    479.1 g
  • Telített zsírsav
    280 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    3269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5065.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    237 mg
  • Kálcium
    909 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2222 mg
  • Nátrium
    1112 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    600.9 g
  • Cukor
    446 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    847.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4038 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    591 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    1862 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3977 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    747 micro
  • β-crypt
    54 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3013 micro
Összesen 7051 kcal
  • 6% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    189 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    141 micro
Összesen 328 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd elkezdjük habbá verni és apránként hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük.
  2. Ha kemény, akkor a habverő legalacsonyabb fokozatán egyenként belekeverjük a tojássárgáját. Utána beleszitáljuk a lisztet.
  3. 160 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Csokikrém

  1. A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb darabokra törjük.
  2. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábasra a keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet ( Fontos a folyamatos kevergetés, ugyanis ha otthagyjuk, a tojás meg fog sülni és édes rántotta lesz belőle). Addig kell gáz felett hevíteni, amíg sűrűsödni nem kezd.
  3. Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz felett tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félrerakjuk hűlni. (Fontos, hogy a krém teljesen kihűljön és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal).
  4. Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet.

Díszítés

  1. Elkezdjük felverni a habtejszínt, majd ha már látjuk, hogy áll össze, belekeverjük a habfixet.
  2. Nem verjük fel teljesen, mert kettéválasztjuk a habot és az egyik feléhez hozzáadjuk a málnalekvárt. Annyit rakunk bele, hogy szép rózsaszín színe legyen.
  3. Majd addig verjük a két habot, míg kemény nem lesz.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 110
  • Össznézettség: 14670
  • Feltöltés dátuma: 2021. október 12.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
anitabene08 1 recept

Hozzávalók

Piskóta

Csokikrém

Díszítés

Címlapról ajánljuk

További cikkek