Szójatej

Szójatej

Leírás

A szója egy Délkelet-Ázsiából származó sokoldalúan hasznosítható, a babhoz hasonló hüvelyes növény. A szójabab vizes főzetéből készül a szójatej, amely fehérjében és vasban gazdag, azonban nem tartalmaz sem laktózt, sem pedig koleszterint, így diétázók, laktóz-, illetve koleszterin-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Íze meglepően hasonlít a tehéntejhez. A konyhában éppúgy lehet használni, mint a tehéntejet, sütéshez, főzéshez, bármilyen tejes ételhez. Számos édesített, ízesített szójaital fajta kapható a boltokban, amelyet gyakran dúsítanak kalciummal, de a sütéshez, főzéshez leginkább a sima szójatejet érdemes használni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

83 találat (szűrt)

Címlapról ajánljuk

További cikkek