Szójatej

Szójatej

Leírás

A szója egy Délkelet-Ázsiából származó sokoldalúan hasznosítható, a babhoz hasonló hüvelyes növény. A szójabab vizes főzetéből készül a szójatej, amely fehérjében és vasban gazdag, azonban nem tartalmaz sem laktózt, sem pedig koleszterint, így diétázók, laktóz-, illetve koleszterin-érzékenyek is nyugodtan fogyaszthatják. Íze meglepően hasonlít a tehéntejhez. A konyhában éppúgy lehet használni, mint a tehéntejet, sütéshez, főzéshez, bármilyen tejes ételhez. Számos édesített, ízesített szójaital fajta kapható a boltokban, amelyet gyakran dúsítanak kalciummal, de a sütéshez, főzéshez leginkább a sima szójatejet érdemes használni.

Mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Felbontás után hűtőben.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

12 RAKOTTAS, ami ebédre vagy vacsorára is tökéletes

Elő a tepsit vagy jénait, és jöjjenek az izgalmas rétegek: mehet bele rengeteg zöldség, amennyit nem szégyellünk, tészta, krumpli, hússzeletek vagy darált verzió is, tejföl, tejszín, joghurt, de akár ezek vegán megfelelői is...és irány a sütő!