Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel

Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel
Marhahúsleves zöldségesen cérnametélttel
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Apáméknál, a második feleséggel, a húsleves a vasárnapok kötelező étele volt. Apám sok borsot és paprikát szórt a levesre. Valószínűleg tőle örököltem a csípős ételek iránti vonzódásomat.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst nagyobb darabokra vágjuk. A zöldségeket megpucoljuk, a répát, fehérrépát csíkokra vágjuk, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedeljük.
  2. A húst egy fazékba tesszük, felöntjük vízzel, felforraljuk, majd lassú tűzön tovább főzzük. Beletesszük a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzzük.
  3. Tálaláskor merünk a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, tésztát, s egy chili paprikát.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 430
elküldve: 0
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

húsleves marhalábszárral, cérnametéltes marhaleves, zöldséges marhahúsleves

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Muscat
Muscat Thu, 2015-12-17 19:12

A húsleves marhalábszárból nem fő meg 50 perc alatt, ötször ennyi idő kell neki.

b-n
b-n Thu, 2014-09-25 14:59

Ennek a levesnek az illata és az íze is isteni!

327
marhalábszár 30 dkg
vöröshagyma 1 nagy db
fokhagyma 2 gerezd
chili 4 db
sárgarépa 3 db
fehérrépa 2 db
zeller 1 db
karalábé 1 db
burgonya 2 db
paprika 1 db
petrezselyem 0.5 csokor
zellerlevél 6 db
bors 1 teáskanál
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
cérnametélt 10 dkg