Nosalty Logó

Erőleves tojással sajttal és paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Erőleves tojással sajttal és paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 314 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1885 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 33 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1196 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 314 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4708.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3958.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3091 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    7575 micro
  • β-karotin
    20940 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    7177 micro
  • Lut-zea
    3960 micro
Összesen 1885 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 33 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A darált hús kivételével a húsokból levest főzünk.Hideg vízben feltesszük főni a húsokat, ha felforr,lehabozzuk (én nem mindig szoktam. Ha átszűröm a levest, abban is minden finom tápérték van,és nem teszi zavarossá a levest, mert kellően összeáll és szűrhető.)
  2. Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, egészben a hagymát, fokhagymagerezdeket, a csokor zöldség zöldet,a bemetszett paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, és 2 órát lassan, gyöngyözve főzzük.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük, a levest hagyjuk leülepedni, majd zsírtalanítjuk, és leszűrjük.
  4. A darált húst, sűrített paradicsomot, tojásfehérjét összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezhetjük a fent említett ízesítőkkel. Hozzáadjuk a léhez,és még 2 órát lassú tűzön főzzük, hogy csak gyöngyözzön,és ne nagyon forrjon.
  5. Hagyjuk hűlni, szűrjük átmég egyszer, és ha kell, zsírtalanítsuk még. Így áttetsző, tiszta,tükrös levest kapunk.
  6. Tálalásnáltegyünk a tányérokba 1-1 tojássárgáját, merjük rá a forró levest, szórjunk bele reszelt sajtot és apró paprikakockákat. Aztán kanállal laposan, nagyon gyors, körkörös mozdulatokkal keverjük el. Ha opálos, zavaros színe lesz, fogyasszuk egészséggel. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 11676
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

A kiszedett húsok mellé készíthetünk valamilyen mártást (paradicsom, fokhagyma vagy ami a család kedvence), és kitűnő második fogás lehet. Türelmetlenebbeknek leveskockát ajánlok a megadott levesbetétekkel. Úgy is nagyon finom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ez a leves a kedvenceim közé tartozik. Ebben a vírusos időszakban nagyon jó kis gyógyító leves, minden benne van, ami kell a felépüléshez. :) Először csak tojással ettem, de mióta én is főzök, a gyerekek miatt is próbáltam feldobni valamivel, hogy ne csak egy bögrényi lét lássanak. Így jött az ötlet a sajthoz és paprikához. Imádják azóta is. :) B. Editnek és bátrabbaknak ajánlom, próbálják ki vékony szeletekre szelt, hegyes erős paprikával, jobb híján darált csípős paprikával. Én mindig így eszem (még a húslevest is).

Hozzászólások

Bató Edit

Évikém, ó de jó kis leveske, tényleg minden benne van, amire egy borongós, nyirkos, náthás napon vágyik az ember lánya. Köszi, hogy nekem ajánlottad! Az er?s paprika nem is lehet kérdés és bevallom én is mindig így eszem a húslevest is (pl.most hétvégén is). Még gyerekkoromban szoktatott rá Apukám, mindig csak egy picit vágott bele, aztán vénségemre rászoktam rendesen :))) Nagyon szeretem! Puszi, Edit

Geleva

Kedves Editkém! Tudod, ha er?sen is lehet valamit enni, én mindig rád gondolok.:) Lehet, hogy nincs több ilyen elvetemült ember rajtunk kívül, aki a csíp?set is er?síti még.:D Pontosan így lettem én is kapszaicin függ?, el?ször csak kicsit, aztán egyre többet és töbet.:D Nem vagyok édesszájú, de a chillis csoki...hmmm, bármikor.:) F?leg, amit régen lehetett kapni limitált szériában a Milkától, az valami mennyei volt. Puszi, Éva

Lorka

Ezek szerint igaz a pletyka, hogy az er?levesben van tojásfehérje:) A darált húst ki kell dobni utána vagy vállalható marad?

Geleva

Kedves Lorka! A hír ígaz, kell bele tojásfehérje.:) A darált húst nagyon jól fel lehet használni második fogásként meggymártással és pirított darával, ahogy régen a menzán adták, (na azt soha nem ettem meg :)). Így sokkal finomabb, de ha nem lenne elég markáns, bár olyannak kell lennie mint egy finom f?tt husinak, akkor további f?szerekkel meg lehet pirítani és ízletesebb, markánsabb lesz. De felhasználható milánói vagy bolognai raguhoz is, vagy gombafasírozotthoz is nagyon jó kis tartalmasító. Vagy süss egy kis szalonnát, hagymát, pirítsd össze a hússal, üss rá pár tojást, szórd meg reszelt sajttal és egy tartalmas reggelit tudsz kihozni bel?le. Jól felhasználható töltött zöldségekhez is. Persze ez mind olyan tanács, amit már hasznosítottam, és ha Ti is szeretitek. (F?leg):) A fantázia határtalan, lehet, hogy neked is lesz valami jó ötleted. Azt kérlek osztd meg velem is. Csak kérlek, ki ne dobd... Ilyen hús árak mellett!!! :))) Jó süti-f?zit és jó ötletelést! Éva

Lorka

Köszönöm a választ, én nagyon szeretem a darált húsos dolgokat, úgyhogy nem fog kárba veszni:)

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.