r
Nosalty Logó

Erőleves tojással sajttal és paprikával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Geleva
Erőleves tojással sajttal és paprikával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1885 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 33 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    28.2 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    784.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    61 mg
  • Foszfor
    321 mg
  • Nátrium
    226 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    659.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    1262 micro
  • β-karotin
    3490 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1196 micro
  • Lut-zea
    660 micro
Összesen 314 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    772 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4708.4 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    826 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    1357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    3958.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3091 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    283 mg
  • D vitamin:
    54 micro
  • K vitamin:
    881 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    450 micro
  • Kolin:
    507 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1031 micro
  • α-karotin
    7575 micro
  • β-karotin
    20940 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    7177 micro
  • Lut-zea
    3960 micro
Összesen 1885 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    92 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    148 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    140 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A darált hús kivételével a húsokból levest főzünk.Hideg vízben feltesszük főni a húsokat, ha felforr,lehabozzuk (én nem mindig szoktam. Ha átszűröm a levest, abban is minden finom tápérték van,és nem teszi zavarossá a levest, mert kellően összeáll és szűrhető.)
  2. Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott zöldségeket, egészben a hagymát, fokhagymagerezdeket, a csokor zöldség zöldet,a bemetszett paprikát és a paradicsomot. Fűszerezzük, és 2 órát lassan, gyöngyözve főzzük.
  3. A megfőtt húsokat kiszedjük, a levest hagyjuk leülepedni, majd zsírtalanítjuk, és leszűrjük.
  4. A darált húst, sűrített paradicsomot, tojásfehérjét összekeverjük,és ízlés szerint fűszerezhetjük a fent említett ízesítőkkel. Hozzáadjuk a léhez,és még 2 órát lassú tűzön főzzük, hogy csak gyöngyözzön,és ne nagyon forrjon.
  5. Hagyjuk hűlni, szűrjük átmég egyszer, és ha kell, zsírtalanítsuk még. Így áttetsző, tiszta,tükrös levest kapunk.
  6. Tálalásnáltegyünk a tányérokba 1-1 tojássárgáját, merjük rá a forró levest, szórjunk bele reszelt sajtot és apró paprikakockákat. Aztán kanállal laposan, nagyon gyors, körkörös mozdulatokkal keverjük el. Ha opálos, zavaros színe lesz, fogyasszuk egészséggel. :)
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 16
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 14627
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Ajánló

A kiszedett húsok mellé készíthetünk valamilyen mártást (paradicsom, fokhagyma vagy ami a család kedvence), és kitűnő második fogás lehet. Türelmetlenebbeknek leveskockát ajánlok a megadott levesbetétekkel. Úgy is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a leves a kedvenceim közé tartozik. Ebben a vírusos időszakban nagyon jó kis gyógyító leves, minden benne van, ami kell a felépüléshez. :) Először csak tojással ettem, de mióta én is főzök, a gyerekek miatt is próbáltam feldobni valamivel, hogy ne csak egy bögrényi lét lássanak. Így jött az ötlet a sajthoz és paprikához. Imádják azóta is. :) B. Editnek és bátrabbaknak ajánlom, próbálják ki vékony szeletekre szelt, hegyes erős paprikával, jobb híján darált csípős paprikával. Én mindig így eszem (még a húslevest is).

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Egy logikus lépés, és búcsút inthetsz a gyümölcslégynek

A gyümölcslegyek bosszantó módon szállják meg a frissen vásárolt gyümölcsöket, leginkább a banánt. Egy tálba kirakva alig fél nap kell, és meg is kezdik a hadjáratukat, ellepve az addig gusztusosnak ható gyümölcsöket. Most adunk egy nagyon egyszerű tippet, mit kell tenned, hogy a bosszantó kis kártveőket távol tartsd a konyhádtól!

Balogh Lilla

További cikkek