r
Nosalty Logó

Marhahúsleves Éva házias konyhájából

Éva házias konyhája
Marhahúsleves Éva házias konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

294
Kalória
39.1g
Fehérje
18.5g
Szénhidrát
6.9g
Zsír
872.3g
Víz
65g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
6.3g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 30 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    894.5 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    447 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    872.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    176 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1654 micro
  • β-karotin
    4429 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    842 micro
Összesen 294 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    234.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    390 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5367 g
  • Cink
    73 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    735 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    387 mg
  • Foszfor
    2681 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    111 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    5233.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2627 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    33 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    365 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1057 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9925 micro
  • β-karotin
    26576 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5051 micro
Összesen 1767 kcal
  • 4% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 93% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    91.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    89.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    170 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 30 kcal

Elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban öntünk kb. 3,5 liter vizet, és beletesszük a húst, és forrás után szűrő segítségével leszedjük a keletkezett habot.
  2. A zöldségeket tetszés szerinti darabokra fölvágjuk, és hozzáadjuk a leveshez, és fűszerezzük.
  3. Nagyon alacsony hőfokon, 3 órát főzzük. Miután készre főtt a levesünk, leszűrjük egy sűrű szűrön keresztül a levét.
  4. A húst és a zöldségeket egy külön tányérra tesszük, és a leveshez kínálhatjuk. Cérnametéltet, grízgaluskát, lúdgége tésztát, stb. kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 180 p

Anno még anyukám diktálta le nekem a saját receptjét. Aztán a füzet, amiben a recept volt, elveszett.  Ezért már csak, amit vissza tudtam magamban idézni, maradt meg a receptből, és saját kútfőből alkottam meg egyet. Tipp: így kicsit munkásabb, de sokkal szebb, tisztább levesünk lesz.  A húst csak annyi vízzel öntjük föl, amennyi ellepi, és hagyjuk kb. 10 percig forrni. Majd leöntjük a vizet, és egy tiszta fazékban rakjuk a húst, és vízzel fölöntve már a zöldségekkel, fűszerekkel együtt főzzük tovább a levest.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek