Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marhahúsleves Éva házias konyhájából

Marhahúsleves Éva házias konyhájából
Marhahúsleves Éva házias konyhájából
190 perc / előkészület: 10 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anno még anyukám diktálta le nekem a saját receptjét. Aztán a füzet, amiben a recept volt, elveszett.  Ezért már csak, amit vissza tudtam magamban idézni, maradt meg a receptből, és saját kútfőből alkottam meg egyet. Tipp: így kicsit munkásabb, de sokkal szebb, tisztább levesünk lesz.  A húst csak annyi vízzel öntjük föl, amennyi ellepi, és hagyjuk kb. 10 percig forrni. Majd leöntjük a vizet, és egy tiszta fazékban rakjuk a húst, és vízzel fölöntve már a zöldségekkel, fűszerekkel együtt főzzük tovább a levest.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy nagyobb fazékban öntünk kb. 4 liter vizet, és beletesszük a húst, és forrás után szűrő segítségével leszedjük a keletkezett habot.
  2. A zöldségeket tetszés szerinti darabokra fölvágjuk, és hozzáadjuk a leveshez, és fűszerezzük.
  3. Nagyon alacsony hőfokon, 3 órát főzzük. Miután készre főtt a levesünk, leszűrjük egy sűrű szűrön keresztül a levét.
  4. A húst és a zöldségeket egy külön tányérra tesszük, és a leveshez kínálhatjuk. Cérnametéltet, grízgaluskát, lúdgége tésztát, stb. kínálhatunk hozzá. Jó étvágyat
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 13
össznézettség: 2 217
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

húsleves marhahúsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

294
marhalábszár 1 kg
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 200 g
zeller 200 g
halványító zeller 1 közepes szár
petrezselyem 1 csokor
kelbimbó 100 g
paprika 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
fekete bors 1 teáskanál
köménymag 0.5 kávéskanál
koriander 0.5 teáskanál
szegfűszeg 3 db
víz 3.5 l