Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta

Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta
Marcipánkrémes-meggyzselés ünnepi torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Marcipánt szeretőknek a fogyasztása erősen ajánlott :-))) ! A legszeretettebb tortám. Családi ünnepeken is már többször készítettem, óriási sikere van. Gyönyörűen lehet szeletelni, csodásan néz ki úgy is. Már többször mondták rá, hogy olyan, mint ha extra cukrászdai torta lenne, csak háziasan finomabb:-)) Lehet, hogy bonyolultnak tűnik a készítése, de nem az! Idő hiányában a tésztát meg lehet előző nap is sütni, szorosan folpackba csomagolva, hűtőben kell akkor tartani. A zselés rész is nagyon gyorsan megy. Utána csak egy kis krém kevergetés, kóstolgatás..., összeállítás ;-))) Egyenként is, minden része nagyon finom! Érdemes kipróbálni. Több évvel ezekőtt találtam a receptet egy újságban. Megváltoztattam, mert szilva szerepelt az eredeti leírásban. Úgy meg sem próbáltam, mert szerintem így sokkal finomabb.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A meggyzseléhez

A krémhez

A bevonáshoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta: A vajat 100-120 g lereszelt marcipánnal, 70 g cukorral, a fele vaníliás cukorral, a sóval, és az aromával kikeverjük, és 1-1 ek liszttel váltogatva hozzáadjuk a tojásokat.
  2. A többi lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a 4 ek tejszínnel együtt a masszába dolgozzuk.
  3. Vajjal kikent, morzsával meghintett kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben megsütjük. Kihűtjük.
  4. Meggyzselé: A citrom héját egy zöldséghámozóval levágjuk, levét kifacsarjuk.
  5. A díszítésre szánt pár darab meggy kivételével a meggyet 300 ml meggylével, 70 g cukorral, a fahéjrúddal, a citrom levével és héjával felforraljuk, majd 1 percig főzzük. A maradék meggylében elkevert pudingporral összeforraljuk, a citromhéjat, és a fahéjat kiemeljük.
  6. A tésztát félbevágjuk. Az alsó lap köré visszarakjuk a tortakarimáját, és ráhalmozzuk a meleg meggyzselét.
  7. Krém: A maradék marcipánt is lereszeljük, a tejföllel, és a maradék cukorral kikeverjük. Beleforgatjuk a 250 g tejszínből és fixálóból vert habot, és a meggyzselére kenjük. A felső tortalappal befedjük, és pár órára ( 2-3 ) hűtőbe tesszük.
  8. Bevonás: A többi tejszínt 1cs vaníliás cukorral felverjük. A hab 2/3-ával bevonjuk a tortát, majd a megpirított mandulapehellyel díszítjük. A tetejét habrózsákkal és a félretett meggyszemekkel tovább díszítjük. Az egészet lehelet vékonyan megszórjuk őrölt fahéjjal. Fogyasztásig hűtőbe tesszük!


 

  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 12 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 672
elküldve: 4
receptkönyvben: 120
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

marcipán torta, meggyes-marcipános torta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Connie21
Connie21 Thu, 2015-08-27 12:00

Lenne egy olyan kérdésem, hogy a tésztába a tejszínt folyékony, vagy felvert állapotban kell-e belekeverni?

fzizu
fzizu / fzizu Sun, 2012-04-15 22:01

Megcsináltam hétvégén Tibor napra!Hát valami fenséges!Marcipánimádó vagyok egyébként....:)Nagyon szép lett a torta,én simán tejszínnel vontam be,és habrózsákkal,meggyel díszítettem.A vágási keresztmetszete olyan szép,hogy nem győztem gyönyörködni,hogy ezt én csináltam!:)Annyit változtattam,hogy a krémbe tettem egy zselatinfixet,mert biztosra akartam menni.

vicikó
Vicikó / vicikó Tue, 2012-04-17 20:05

Kedves fzizu!
Nagyon örülök, hogy ilyen sikeres voltál a tortáddal a hétvégén! És micsoda tortát kapott az ünnepelt :-)))
Ha készíted még máskor is, csak mondom, hogy bízhatsz benne, hogy elég a habfix, nem kell bele további zselatin. Csak tényleg jó keményre kell verni a habot. Én mindig előző nap készítem, és másnap, sőt ha marad harmadnapra, akkor is tökéletes marad a krém. Csak hogy feleslegesen ne tegyünk bele több " adalékanyagot ", ha nem muszáj.
De megértem az aggodalmad, ismerem én is, ha biztosra akar menni az ember...
És egyébként köszi, hogy megírtad a véleményed róla!
További sok finomságot kívánok!
Üdv: Vici

610
vaj 120 g
marcipán 120 g
cukor 70 g
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
keserűmandula aroma 12 ml
tojás 3 db
finomliszt 200 g
sütőpor 1 csomag
habtejszín 40 ml
vaj 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek
citrom 1 db
meggybefőtt 350 g
meggylé 350 ml
fahéjrúd 2 db
cukor 70 g
vaníliás pudingpor 1 tasak
habfixáló 1 csomag
marcipán 180 g
tejföl 250 g
cukor 20 g
habtejszín 250 g
habtejszín 300 g
vaníliás cukor 1 csomag
mandulapehely 80 g
fahéj 1 ek